Gemeente Tytsjerksteradiel


men- en ruiterroutes Noordoost Fryslân

De paardensector is sterk in ontwikkeling. Steeds meer mensen beoefenen de paardensport. Zij willen graag gebruik maken van aantrekkelijke men- en ruiterroutes. De zes Noordoost Friese gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. hebben daarom de handen ineen geslagen.

Routes realiseren
Met het gezamenlijke project "Men- en ruiterroutes Noordoost Fryslân en Tytsjerksteradiel" willen zij in Noordoost Fryslân 300 kilometer aan routes realiseren.

Deze routes gaan over bestaande paden en wegen en worden niet bewegwijzerd. Het gaat om digitale routes die vanaf 2011 kunnen worden gedownload en/of geprint van internet. Daarnaast komt er een overzichtelijke kaart met handige (hippische) adressen.Een grote groep vrijwilligers helpt de gemeenten met het uitstippelen van de routes.

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel
In de Noordelijke Friese Wouden ligt al een bewegwijzerd netwerk van men- en ruiterroutes. Hiervan is een mapje met overzichtskaart en adressenboekje te verkrijgen bij de VVV-kantoren in het Lauwersland.

Deze bestaande routes worden opgenomen in het totale netwerk van nieuwe routes. De betreffende gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zullen de bestaande routes nalopen en eventueel actualiseren. Waar mogelijk zullen vrijwilligers hierbij helpen. Op een enkele uitzondering na, komen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel geen nieuwe routes.

Meer informatie
Wilt u ook als vrijwilliger aan de slag? Of wilt u meer informatie over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Gea Winter van Grontmij Drachten (tel. 0512-335295, e-mail gea.winter@grontmij.nl).

Financiers
Het project is een initiatief van de gemeenten in Noordoost Fryslân en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Fryslân en van de Europese Unie vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO).

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.