Prachtig OVG veerhavenconcert Rotterdam grootser dan ooit


gratis, klassieke (openlucht)concerten in sfeervolle Veerhaven Rotterdam

ROTTERDAM, 20100819 -- Op zaterdagavond 28 augustus is het gratis toegankelijke openluchtconcert in de sfeervolle, historische Veerhaven van Rotterdam. Dobberende bootjes, antieke zeiljachten, een prachtig transparant podium (met o.a. het RPhO met 80 man, 3 solisten en 2 danseressen)en een toegankelijk operaprogramma. Op de zondagmiddag junioreditie is de presentatie in handen van Lisa Wade en is het concert met orkest, solisten, dans en zang een genot voor oor en oog. Nieuw (tip!): op wo 25 en do 26 augustus zijn er mooie pianoconcerten in de prachtig gerenoveerde balzaal van het Wereldmuseum in Rotterdam.

Het Veerhavenconcert heeft drie fantastische solisten geboekt: harpiste Lavinia Meijer, die onlangs de Nederlandse muziekprijs won, Jan Martinik (bas) die tijdens de laatste editie van het prestigieuze BBC Cardiff Singer of the World concours de `song prize' won en de zeer getalenteerd sopraan Kathleen Kim. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest staat deze avond onder leiding van Mikhail Tatarnikov. Heel bijzonder dit jaar is het ballet door 2 dansers op de muziek van Ponchielli en Kachaturian. Van 19.45 tot 21.15 uur kan iedereen gratis, vanaf de kade of een eigen bootje, genieten van het exclusief voor deze avond samengestelde programma. Burgemeester Aboutaleb opent de avond. De generale repetitie (zaterdagmiddag van 14.30-17.30 uur) is ook toegankelijk voor het publiek.

Lustrumeditie Veerhavenjuniorconcert
Klassiek kan ook bij jongeren populair zijn! Het Veerhavenjuniorconcert op zondagmiddag 29 augustus (13.00-14.15 uur) is het levende bewijs. Een toegankelijk en mooi, klassiek openluchtconcert voor en door kinderen dat stiekem ook veel ouderen aanspreekt. De setting is dan ook uniek: een drijvend ponton middenin de Veerhaven met op het podium het Rotterdams JeugdSymfonieOrkest (RJSO), 2 solisten die geselecteerd zijn tijdens concoursen, dansers van dansstudio la Barre en de Russian School of Arts. Lisa Wade (bekend van o.a. Klokhuis) en Jim Roodnat presenteren de middag. En dat alles omringd door dobberende bootjes, zeilschepen en stoelen op de kade. Wethouder Laan opent het concert. Ook dit concert is gratis toegankelijk dankzij sponsoring door OVG, ProDelta en Rotterdam festivals.

Nieuw: pianoconcerten in het Wereldmuseum op 25 en 26 augustus
Nieuw dit jaar is een 4-tal extra pianoconcerten in de exclusieve balzaal van het Wereldmuseum.De jonge, veelbelovende pianisten Mengjie Han en Anton Smulders (voormalige PCC winnaars) spelen stukken van o.a. Tsjaikovsky, Chopin en Liszt. De toegang is gratis. Reserveren via het Wereldmuseum:010 2707150 of via info@wereldmuseum.nl

Op de website staat de meest actuele informatie (www.veerhavenconcert.nl).

Scheepvaartkwartier biedt aanvullend vertier
Het historische Scheepvaartkwartier is al jaren een `geheimtip 'in Rotterdam. De wijk heeft uitstekende horecagelegenheden waar men voor of na het concert gebruik van kan maken. De wijk biedt interessante overnachtingsmogelijkheden in hotels maar ook in de Veerhaven zelf. De Veerhaven verleent al jaren haar medewerking aan het OVG Veerhavenconcert. Nadat het orkestponton is binnengesleept in de Veerhaven kunnen sloepjes en andere kleine bootjes vanaf zaterdagmiddag 12.00 uur invaren. Voor de nacht van zaterdag op zondag wordt voor deze bootjes geen liggeld geheven. Reserveren is niet mogelijk. Al jaren blijkt dat deze bootjes de echte eersterangs plaatsen innemen.

Organisatie
Het OVG Veerhavenconcert is geïnitieerd en georganiseerd door de Stichting Veerhavenconcert met medewerking van Rotterdam Festivals en de gemeente Rotterdam. Door de steun van hoofdsponsor OVG Projectontwikkeling kunnen we het Veerhavenconcert ook dit jaar weer organiseren. Het concert is daarmee gratis toegankelijk voor het publiek.
www.veerhavenconcert.nl