IMW AG: Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2010 met succes afgesloten

  • Ondernemingsraad bericht over consolidatiebalans
  • Plannen voor meer verkoop maar ook investeringen
  • Aandeelhouders geven positief oordeel over ontwikkeling van de onderneming
  • Onderneming bereidt zich voor op nakoming van garantieclaims tegen Nederlandse ondernemerspersoonlijkheden
  • Besluit tot vermindering Raad van Toezicht
  • Stabiele ontwikkeling
BERLIJN--(BUSINESS WIRE)-- 20100825 --

De Ondernemingsraad van IMW AG heeft tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de onderneming op 23 augustus 2010 uitvoerig verslag gedaan over het afgelopen ondernemingsjaar en de consolidatiebalans (zie ook persbericht van 24.06.2010). Door de overdracht van de portfolio's PRIMA en Valbonne 4_9_12 en van ander individueel onroerend goed (market value) voor een bedrag van ongeveer € 324,8 miljoen, werd er een solide basis voor de verdere ontwikkeling van de onderneming gelegd.

De voorzitter van de Ondernemingsraad Hartmut Fromm kondigde nog de overdracht aan van enkele individuele objecten die niet meer in het beheerconcept van de IMW-groep passen. Hij benadrukte echter wel dat in de komende jaren de IMW-groep een totaalbedrag van ongeveer € 32 miljoen in de portfolio Valbonne 3 (Gropiusstad) voor een omvangrijk moderniserings- en saneringsprogramma zal investeren. De afsluiting van de onlangs gestarte moderniseringen en saneringen in de Gropiusstad voor een bedrag van ongeveer € 10 miljoen wordt door de onderneming omstreeks januari 2011 verwacht. De financiering wordt gewaarborgd door het feit dat de onderneming tegenover de verkopers van de portfolio's nog omvangrijke garantieclaims kunnen laten doen gelden. De IMW AG is er op voorbereid deze garantieclaims te doen nakomen, maar wacht echter - in de hoop op een minnelijke schikking - nog op een laatste onderhandelingsronde met de garantieverstrekkers.

Op de vraag van de aandeelhouders gaf de Ondernemingsraad de verklaring dat deze claims tegen solvabele schuldenaars bestaan, zoals rechtstreeks tegen Nederlandse ondernemerspersoonlijkheden, waaronder de heer Marcel Boekhoorn.

De aandeelhouders verleenden de Ondernemingsraad en de Raad van Toezicht bijna zonder tegenstemmen kwijting en hielden ook een stemming ten gunste van de voorgestelde statuutwijzigingen en besluiten over reserves (machtiging ter verkrijging van eigen aandelen en uitgave van wissel-/ optieschuldobligaties).

Tot de statuutwijzigingen behoorde ook de vermindering van de Raad van Toezicht, die in de toekomst nog uit slechts drie leden zal bestaan, namelijk Eckardt Rodemer als voorzitter en Wolfgang Branoner en Nigel Le Quesne.

De financiële directeur Roland Pöhlmann rekent in de volgende twee jaar op een aankomende constante huurvergoeding (€ 26 tot 27 miljoen), en - waarderingen en andere buitengewone invloeden buiten beschouwing gelaten - op een solide resultaat.

Over IMW Immobilien

IMW Immobilien AG is houder van woon- en industrieel onroerend goed in Duitse bevolkingscentra. IMW koopt onroerend goed met potentieel van toegevoegde waarde en optimaliseert de opbrengstmogelijkheden van haar eigendom aan onroerend goed. Door middel van haar opportunistische Buy & Sell-strategie brengt IMW waardetoevoeging tot stand en verbetert daarmee haar portfolio op standvastige wijze.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
IMW Immobilien AG
Roland Pöhlmann
Tel.: +49-(0)30/25-46-12-00

rpoehlmann@imw-ag.de

Ticker_symbol GER:GARY
ISIN DE000A0BVWY6