Veilige informatievoorziening bij Westfriesgasthuis dankzij UMRA


UMRA verzorgt user provisioning vanuit Beaufort naar Active Directory en andere ziekenhuissystemen

BAARN, 20100825 -- Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management, heeft een contract gesloten met het Westfriesgasthuis te Hoorn voor de implementatie van User Management Resource Administrator (UMRA). Het ziekenhuis gaat UMRA inzetten voor user provisioning vanuit het HR-systeem Beaufort naar de Active Directory. Daarnaast gaat UMRA koppelingen verzorgen met diverse systemen binnen het Westfriesgasthuis, zoals een systeem voor fysiek toegangsbeheer, helpdesksysteem, ziekenhuisinformatiesysteem en e-learning. User provisioning maakt deel uit van een totaal aan projecten binnen het Westfriesgasthuis om de kwaliteit en veiligheid van de informatievoorziening te verbeteren.

In 2009 startte het Westfriesgasthuis met deze strategische koers om de informatievoorziening veiliger te maken. De eerste stap was de verbetering van de authenticatie van medewerkers op zowel fysiek als digitaal niveau. Dit project is inmiddels afgerond. Het tweede project is het toepassen van user provisioning. Met behulp van de provisioning oplossing UMRA van Tools4ever worden user accounts in Beaufort volledig automatisch gesynchroniseerd met de user accounts in het netwerk. Dankzij de diverse koppelingen die UMRA biedt met andere applicaties kan het ziekenhuis informatie over user accounts in alle gekoppelde systemen synchroon houden. User accounts van nieuwe medewerkers bij het Westfriesgasthuis worden zodoende volgens een vast patroon - en automatisch - aangemaakt, gewijzigd en eventueel opgeheven. Naast een eenduidig en veilig proces is dit een aanzienlijke tijdsbesparing voor de afdeling informatisering van het Westfriesgasthuis.

"De keuze voor Tools4ever is gebaseerd op de Proof-of-Concept", aldus Rob Kuijpers, unithoofd informatisering bij het Westfriesgasthuis. "Daarbij liet Tools4ever een zeer goede indruk achter. Functioneel voldoet UMRA volledig aan onze eisen en wij stonden versteld van de snelheid waarmee de koppeling met de Active Directory gerealiseerd was en de kwaliteit van de informatie waarmee de Active Directory werd gevoed. Daarnaast beschikt Tools4ever over de juiste kennis en een uitgebreide installed base."

Jacques Vriens, directeur bij Tools4ever: "Het nastreven van kwaliteitverbetering in de informatievoorziening is vaak een reden om onze Identity Management oplossingen aan te schaffen. Vaak wordt dit gevoed door wet- en regelgeving en normeringen. In de zorg is dat NEN7510 of HKZ. Met onze software is onder andere terug te zien wie welke wijziging in het netwerk heeft gedaan, wie waar toegang tot heeft en wordt door automatische procedures voorkomen dat medewerkers ongeoorloofd toegang hebben tot applicaties."

Een verdere verbetering op het gebied van autorisaties neemt het Westfriesgasthuis in de toekomst met RBAC (Role Based Access Control), wat ook wordt ondersteund door de oplossing van Tools4ever. Samen met Tools4ever heeft het Westfriesgasthuis de eerste stappen richting een RBAC-matrix genomen. Op basis van deze RBAC-matrix worden autorisaties aan medewerkers toegekend.





Ingezonden persbericht