Gemeente Maassluis

Jaarlijkse Maassluise fitheidtest 55 plussers op zaterdag 25 september

Bent u 55 jaar of ouder en wilt u weten hoe het met u fitheid is gesteld? Kom dan zaterdag 25 september 2010 naar de Olympiahal en neem deel aan de jaarlijkse fitheidtest voor 55 plussers in Maassluis. Inschrijven kan tot 10 september 2010.

Alle deelnemers worden onder andere getest op reactiesnelheid, oog-hand-coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Na afloop ontvangt de deelnemer een testrapport met daarin zijn of haar fitheidprofiel. Samen met een testadviseur en/of -arts kan de deelnemer dit profiel doornemen en bespreken. Ook kan dan bezien worden of (extra) bewegen voor hem of haar wenselijk is en wat de mogelijkheden in Maassluis zijn.

De kosten voor deelname aan de fitheidtest bedragen EUR 3 per persoon. U kunt zich vanaf donderdag 26 augustus inschrijven voor deze test 2010 via de website van het Sportservicepunt Maassluis (www.maassluis.nl/sportservicepunt). Inschrijven kan tot 10 september 2010.

Op deze zaterdag zijn ook een gewichtsconsulente, sportmasseur en een pedicure aanwezig. Bij de pedicure en sportmasseur kunt u terecht voor een korte behandeling tegen betaling van EUR 5. Hiervoor hoeft u zich niet vooraf aan te melden. Deze behandelingen kunt u ter plekke aanvragen. Er zijn ook enkele sportaanbieders aanwezig, die u kunnen informeren over hun sportmogelijkheden.

Ook kunt u zich opgeven als testmedewerker, voor minimaal een halve dag. Testmedewerkers zorgen voor de begeleiding bij een testonderdeel en mogen zelf gratis aan de fitheidtest deelnemen.

Voor vragen over de fitheidtest is Els van Sliedregt, medewerkster sportservicepunt van de gemeente Maassluis bereikbaar via telefoonnummer (010) 593 1797 of via e-mail: sportservicepunt@maassluis.nl.