Gemeente Bergambacht


Certificaten Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijven uitgereikt
---

Bergambacht, 20 augustus 2010

Bergambacht is de eerste gemeente in de Krimpenerwaard met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijven. Woensdag 25 augustus worden de officiële certificaten uitgereikt aan de participanten: de gemeente, Ondernemerskring Bergambacht, Politie Hollands Midden en de Brandweer Bergambacht.

Veiligheid is een belangrijke factor voor een goed ondernemersklimaat. De veiligheid van bedrijven in de drie kernen van de gemeente moet verhoogd worden. Dit wordt bereikt door te voldoen aan de eisen van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijven (KVO-B). Het keurmerk is een methode om als bedrijven samen met de gemeente, brandweer en politie de veiligheid van bedrijven- en bedrijfsterreinen aan te pakken.

Er is een Plan van Aanpak opgesteld, met medewerking van MKB-Nederland en de KvK, dat de komende twee jaar uitgewerkt wordt. Samen worden effectieve en structurele maatregelen getroffen om bedrijven en bedrijfsterreinen binnen twee jaar veiliger te maken. Na twee jaar volgt hercertificering om te meten of alle gestelde doelen zijn bereikt.


Noot voor redacties