Gemeente Breda

Bredanaars in de spotlights bij opnames tv-programma

Bezoekers van de binnenstad staan deze week in de schijnwerpers. Fashion goeroes Trinny & Susannah, bekend van het gelijknamige programma in Engeland komen op woensdag 25 augustus naar de binnenstad van Breda. Zij gaan op zoek naar kandidaten voor hun programma. Aan het einde van de middag start op de Grote Markt de casting van vrijwilligers voor de make-over. De opnames van de make-over zelf en de eindshow vinden op donderdag 26 augustus plaats in de Grote Kerk. RTL4 zendt het programma op 8 september om 21.30 uur uit.

Trinny en Susannah gaan op woensdag 25 augustus op de Grote Markt (bij het Stadhuis) op zoek naar mensen in de leeftijd tussen 20 en 49 jaar. Zij roepen mensen op om naar de Grote Markt te komen om kans te maken op de make-over. Zij geven ieder een persoonlijk advies voor een betere look. Tijdens de presentatie in de Grote Kerk op 26 augustus showen de deelnemers hun nieuwe uiterlijk aan geliefden, familie en vrienden.

Met hun programma hebben zij een missie: Nederlandse vrouwen en mannen laten zien dat iedereen zich fantastisch kan kleden, ongeacht leeftijd en lichaamstype. Trinny en Susannah zijn recht voor zijn raap en vertellen het winkelend publiek eerlijk wat er verkeerd is aan hun kledingstijl. Per aflevering geven ze 12 mensen door een make-over een welverdiende boost zelfvertrouwen. In totaal doen zeven steden in Nederland mee aan dit programma.

Voor Breda is dit weer een aansprekend city-marketing event, dat het imago van de stad ten goede komt. Het draagt bij aan een mooie promotie van Breda en de winkels in de âBeste Binnenstadâ. In het programma komt de historische binnenstad prominent in beeld. Naast een bijdrage van de gemeente van ⬠5000,- is het programma mede mogelijk gemaakt door de Grote Kerk, die haar locatie aanbiedt en Amrath hotel Brabant, die de kamers voor de crew beschikbaar stelt.

Breda, 23 augustus 2010