Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Heeswijk-Dinther, 12 augustus 2010

Kasteel Heeswijk presenteert i.s.m. Stichting The English Theatre: ROMEO and JULIET VAN WILLIAM SHAKESPEARE
25 AUGUSTUS 2010

Op woensdag 25 augustus 2010 is de ommuurde kasteeltuin van Kasteel Heeswijk, voor het vierde achtereenvolgende jaar het toneel van een van William Shakespeare's theaterstukken. Dit jaar is het de beurt aan zijn klassieke liefdesdrama Romeo and Juliet, in de Engelse taal opgevoerd door het Britse gezelschap Illyria, onverstoorbaar, ontroerend en kolderiek.

Illyria

De uitvoering ligt in de bekwame handen van het reizend openlucht theatergezelschap Illyria. De reputatie van dit prijswinnende gezelschap uit Engeland, de onbetwiste aantrekkingskracht van William Shakespeare's pennevruchten - in dit geval Romeo and Juliet - en de haast lyrische ambiance van een klassieke kasteeltuin op een kalme zomeravond; drie ingrediënten die elkaar versterken en garant staan voor een buitengewone theaterervaring.

Romeo and Juliet: het verhaal

Het bloedstollende verhaal gaat over de brandende maar onmogelijke liefde tussen Romeo Montague en Juliet Capulet, die hen uiteindelijk noodlottig zal blijken te zijn. Gesitueerd in het Italiaanse Verona van eind 16e eeuw, maken Romeo Montecchi en Giulietta Capuleti deel uit van twee adellijke families die elkaar bij voortduring naar het leven staan. Bestemd voor elkaar maar veroordeeld tot een relatie in de schaduw, wordt hun geheime liefde van buitenaf op de proef gesteld door minne aardse zaken als jaloezie, list, macht en wraakzucht. In de finale gaan de geliefden uiteindelijk in duisternis ten onder, omdat ze zich, in een carrousel van misleiding, op het verkeerde been laten zetten door een noodlottige kettingreactie van achtereenvolgende begrippen als slaapmiddel, schijndood, radeloosheid, vergif, dolkstoot en zelfmoord.

Passende ambiance

Voor het vierde achtereenvolgende jaar alweer, presenteert Illyria zich in de voor dit toneelstuk zo passende ambiance van de kasteeltuin van Kasteel Heeswijk, Kasteel 4 te Heeswijk-Dinther, gelegen op zo'n 10 kilometer ten zuidoosten van 's-Hertogenbosch.

Picknick
Voorafgaand aan het theater biedt Kasteel Heeswijk de mogelijkheid tot een (zelf mee te nemen) picknick in de binnentuin, die vanaf 17.30 uur toegankelijk is.

Theaterdiner arrangement

Raadpleeg de website als u wilt reserveren voor het theaterdiner arrangement in de keldergewelven.

Kaartverkoop en reserveren
De kaartverkoop vindt plaats via de website www.kasteelheeswijk.nl van Kasteel Heeswijk. Tevens is reserveren per telefoon mogelijk: 0413 292352 en per e-mail info@kasteelheeswijk.nl Ook kunt u kaarten kopen op de avond zelf.

De voorstelling gaat door ongeacht de weersomstandigheden; neemt u een stoel mee (ook te huur voor E1) en zorgt u voor warme kleding, want naarmate de avond vordert wordt het frisser. Om alvast in de stemming te komen en op de hoogte te zijn van het verhaal tonen wij op 22 augustus vanaf 13.30 uur de gelijknamige film met Nederlandse ondertiteling.

Aanvang Romeo & Juliet: 19.30 uur.
Entree: E 17,50 volwassenen en E 12,50 kinderen van 4-12 jaar. Brasserie Het Koetshuis is deze avond geopend.




Ingezonden persbericht