Deelgemeente Charlois Rotterdam

Carrie maakt einde aan gezeik op Zuidplein

Op woensdag 25 augustus om 16.00 uur openen de bekende Rotterdamse columniste Carrie en de voorzitter van deelgemeente Charlois, Ed Goverde, op ludieke wijze de deuren van een bijzonder toiletgebouw op Zuidplein.

Sms open u
Dit ultramoderne toiletgebouw bevindt zich onder de metrobaan nabij winkelcentrum Zuidplein, aan de Ahoy-zijde. Er zijn twee virtuele urinoirs voor mannen en een toiletgebouw voor dames en mindervaliden. De deuren zijn te openen per sms. Een toiletbezoek kost 0,50 eurocent.

Einde aan wildplassen
De bewoners in de omgeving hadden namelijk last van het wildplassen rond Zuidplein. Vandaar dat er virtuele urinoirs kwamen, waar bezoekers van uitgaansgelegenheden ook s nachts het toilet kunnen bezoeken. Verder wil de deelgemeente het publiek bij het busstation van dienst zijn met een openbaar zelfreinigend toilet.

Net echt
De moderne voorzieningen zijn geleverd door het bedrijf Saniwall uit Waddinxveen. Vooral de urinoirs zijn bijzonder: de deuren klappen opzij en hier kunnen de heren tussen plaatsnemen. Dan verschijnt er op de wand een virtuele toiletpot. Na afloop wordt de wand schoongespoeld. Ook de vloer is geheel zelfreinigend. Dit geldt ook voor het damestoilet.