Gemeente Apeldoorn

Op dit persbericht rust een embargo tot woensdag 25 augustus 2010 om 22.00 uur

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw M.V. Koppenol-Paskova

Mevrouw M.V. Koppenol-Paskova (60) ontvangt woensdag 25 augustus 2010 uit handen van burgemeester mr. G.J. de Graaf de versierselen behorende bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt voorafgaand aan een Master Class ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van de Stichting Internationale Masterclass Apeldoorn, in Schouwburg Orpheus.

Mevrouw Mimi Koppenol is vanaf 1975 zelfstandig gevestigd viooldocent in Apeldoorn. In 1982 sloot zij zich aan bij de Samenwerkende Particuliere Muziekdocenten Apeldoorn (SPM-A). Vanaf 1991 is zij bestuurslid en producer van Internationale Masterclass Apeldoorn. Het doel van deze Masterclass is om jong muzikaal toptalent en jonge professionele musici uit de hele wereld gedurende een week deel te laten nemen aan lessen die worden gegeven door vijf internationaal bekende masters op het terrein van de kamermuziek. De masterclasses en concerten trokken in 2009 bijna 2.000 bezoekers. Door haar praktisch en organisatorisch inzicht, haar grote inzet en enorme kennis van muziek, werd mevrouw Koppenol al gauw de spil binnen het bestuur. Met haar formele benoeming tot producer werd zij de centrale functionaris die het kernproces van de masterclass aanstuurt. Door haar inzet is Apeldoorn in de afgelopen jaren in binnen- en buitenland een herkenbare rol op het gebied van kamermuziek gaan spel en.

Van 1997 tot 2003 was mevrouw Koppenol bestuurslid van de Vereniging Vrienden van Orpheus. Mede dankzij haar inspanningen groeide het aantal leden naar 3.000. Vanaf 1985 is zij beëdigd tolk Bulgaars-Nederlands en vice versa bij de gemeente en de rechtbank.

Einde persbericht