Politie Utrecht

Persberichten Rijn&venen, 09.30 uur

Utrecht, 25-08-2010

Auto te water

WOERDEN- Op dinsdag raakte een auto te water. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 23.20 uur kreeg de politie de melding dat er een auto te water was geraakt aan de Geestdorp. Agenten gingen snel ter plaatse en niemand werd in en bij de auto aangetroffen. Na politieonderzoek werd duidelijk dat zeer vermoedelijk een 18-jarige man uit Woerden in de auto had gereden. Agenten gingen naar zijn huis en de man werd hier aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gewond na afslaan

WOERDEN- Op dinsdagmiddag raakten twee personen gewond bij een verkeersongeval.

Omstreeks 12.50 uur reed een 17-jarig meisje uit Nieuwkoop met haar fiets over de Minkemalaan en sloeg plotseling af. Een 16-jarige scooterbestuurder uit Harmelen kon een aanrijding niet meer voorkomen en beiden kwamen ten val. Een andere scooterrijder, 17-jaar uit Wilnis, reed vervolgens ook tegen het tweetal aan. De fietster raakte gewond aan hoofd en arm en de 17-jarige scooterbestuurder raakte gewond aan zijn been. Beiden zijn vervoerd naar het ziekenhuis.

Bromfiets bijna gestolen

MONTFOORT- Op dinsdagochtend werd een bromfiets bijna gestolen. Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding dat een bromfiets gestolen zou worden vanaf de Roelof de Roverlaan. Agenten gingen direct ter plaatse en de bromfiets was al uit de tuin gehaald. De politie keek in de omgeving uit naar de dieven en hier werd een 16-jarige jongen uit Montfoort aangetroffen. Hij had een vaag verhaal en werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Tasjesroof

WOERDEN De politie zoekt getuigen van een tasjesroof die gepleegd is op donderdag 19 augustus. Een 78-jarige vrouw uit Woerden liep rond 14.00 uur met haar fiets aan de hand op de Rembrandtlaan. Op een gegeven moment werd zij ingehaald door een fietser. De jongen die achterop zat, pakte plotseling haar tas uit de fietsmand en samen gingen ze vandoor. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen van dit incident. De jongen die de tas wegnam is ongeveer 16 jaar oud en droeg een sweater met capuchon. Heeft u meer informatie, neem dan contact op met de politie wijkteam Woerden via 0900-8844.