Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 25 augustus 2010

Renovatie drukriolering buitengebied op schema

Door: afdeling Communicatie

Vlak voor de zomervakantie is de laatste hand gelegd aan het eerste deel van de renovatie van de drukriolering in het buitengebied. De planning om voor de zomervakantie het eerste deel af te ronden is daarmee gehaald. Na een moeizame start als gevolg van de lange vorstperiode zijn vanaf december vorig jaar 270 pompunits gerenoveerd. Vanaf september wordt gestart met het tweede deel, waarin ruim 250 pompunits worden gerenoveerd.

800 pompunits in 3 jaar

In december 2009 heeft De Nooij Pompinstallaties uit Ede in opdracht van de gemeente een start gemaakt met de renovatie van ruim 800 pompunits. Tijdens de renovatie worden de pompunits die in het begin van de jaren '80 zijn aangelegd, opgeknapt. Voor de renovatie is 3 jaar uitgetrokken. Met de renovatie is een bedrag van circa 2 miljoen euro gemoeid.

Hemelwater verboden

Nadat de renovatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd vindt een inspectie naar `foutieve' aansluitingen plaats. Dit wordt gedaan door middel van een rooktest. De inspectie is noodzakelijk omdat het aantal storingen erg hoog is en deze vooral optreden tijdens regenbuien. Dit houdt in dat veel afvoeren met regenwater op de drukriolering zijn aangesloten. Het aansluiten van hemelwater op de drukriolering is echter verboden omdat de capaciteit van de drukriolering hier niet op berekend is. Bewoners bij wie een foutieve aansluiting wordt geconstateerd ontvangen hierover een brief.

Folder

Omdat de werking van drukriolering aanzienlijk anders is dan de werking van een gewoon riool ontvangen alle bewoners in het buitengebied een folder waarin de verschillen worden uitgelegd en antwoord wordt gegeven op veelgestelde vragen. De folder is ook terug te vinden op www.ede.nl.

Contact

Het algemene nummer voor storingen aan de drukriolering is (0318) 68 01 15. Vragen, opmerkingen of klachten mailt u naar drukriolering@ede.nl.