Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 17 augustus 2010

Reconstructie Gelderstraat
Het college stemt in met een reconstructieplan voor de Gelderstraat. Het plan omvat het weggedeelte vanaf de aansluiting met de Rogier van Leefdaelstraat tot aan de asfaltverharding (richting Esbeekseweg). De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase bestaat onder meer uit:
⢠herbestratingswerkzaamheden;
⢠aanleg vrijliggende fietspaden;
⢠30 km/uur maatregelen;
⢠toegankelijk maken van bushaltes voor mindervaliden; ⢠rioleringswerkzaamheden, en
⢠vervangen van een aantal bomen.
Voor het rooien van de bomen - 25 lindebomen en 4 leilinden - verleent het college kapvergunning.
Tijdens een inloopavond voor de direct aanwonenden bleek dat veel bewoners overlast ondervinden van de bomen. De meeste bewoners zijn echter wel voorstander van groen in de straat en stelden voor de bestaande bomen te vervangen door nieuwe bomen op grotere afstand van de woningen.

Opmerkingen van aanwonenden zijn meegenomen in het definitieve reconstructieplan. Dit plan wordt in een volgende inloopbijeenkomst aan hen voorgelegd. Ook overige belanghebbenden en belangenorganisatie worden hiervoor uitgenodigd.

De tweede fase van het reconstructieplan omvat onder andere de aanleg van een rotonde ter hoogte van de aansluiting van de toekomstige woonwijk âGelderakkersâ. Deze fase wordt pas uitgevoerd nadat de resultaten bekend zijn van een haalbaarheidsstudie naar een zuidelijke randweg in âGelderakkersâ.