Gemeente Coevorden



Gemeente Coevorden stelt waarderingssubsidie beschikbaar voor renovatie dorpshuis Wezuperbrug

dinsdag 24 augustus 2010

De gemeente Coevorden stelt EUR 10.000,- waarderingssubsidie beschikbaar voor stichting d'Aol Schoelstee in Wezuperbrug. De stichting gaat met behulp van vrijwillige inzet van dorpsbewoners het dorpshuis opknappen.

Op 29 mei 2010 maakten college- en gemeenteraadsleden een bustour door de gemeente. Ze bezochten diverse projecten, waaronder het renovatieproject van het dorpshuis in Wezuperbrug. Onder de dorpsbewoners is veel draagvlak en een grote bereidheid om een steentje bij te dragen aan de renovatie. De totale renovatiekosten bedragen EUR 177.000. De gemeente, provincie en diverse fondsen en sponsoren hebben financieel bijgedragen. Door zelfwerkzaamheid verwacht het stichtingsbestuur met hulp van inzet van inwoners zelf EUR 35.000,- bij te dragen. Het stichtingsbestuur gaf aan nog een tekort te verwachten van ongeveer EUR 10.000,-. Omdat het college enthousiast is over het plan en over de betrokkenheid van de dorpsbewoners heeft zij besloten een waarderingssubsidie beschikbaar te stellen.

Verantwoordelijkheid
Het college van burgemeester en wethouders heeft in juni het visiedocument 2010-2014 `Behoedzaam doorwerken' aan de gemeenteraad gepresenteerd. Eén van de belangrijke speerpunten daarin is dat alleen een bijdrage en inzet van de gemeente mag worden verwacht als inwoners zelf hun verantwoordelijkheid willen nemen voor het verbeteren van bijvoorbeeld hun leefomgeving. Het gezamenlijk opknappen van een dorpshuis past daar uitstekend bij. De gemeente Coevorden ondersteunt dit initiatief dan ook graag.