Gemeente Lelystad

Echtpaar Van der Veldt 60 jaar getrouwd

Woensdag 25 augustus 2010

Op woensdag 25 augustus was het feest bij Piet en Truus Van der Veldt. Zij vierden dat het 60 jaar was geleden dat zij in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Horselenberg feliciteerde het jubilerende echtpaar thuis.

Onderweg naar werk

Piet werkte als timmerman in Uithoorn en en zijn latere echtgenote werkte in Amsterdam. Iedere ochtend om 7.00 uur kwamen ze elkaar tegen. Ondanks het vroege uur was Piet al snel onder de indruk van Truus. Niet lang daarna kregen zij verkering. Na hun huwelijk is het echtpaar, met het bedrijf Uniemetaal waar Piet werkte, in 1969 naar Lelystad verhuisd.

Van veel markten thuis

Als pioniers hebben ook zij meegeholpen de stad op te bouwen. In de beginjaren van Lelystad waren er weinig locaties om bruiloften te geven. Vaak werden die bij Uniemetaal gehouden en Piet en Truus stonden dan achter de bar. Ook richtte Piet een kinderboerderij op. Door middel van sponsoring en giften kon hij dieren als een pony en ezels kopen. In oktober 1977 was het echtpaar medeoprichter van de voetbalclub Unicum. Daar namen zij het beheer van de kantine op zich.

Dankbaar

Na een korte periode van 1978 tot 1981 in Harlingen keerden Piet en Truus terug naar Lelystad. Het echtpaar heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen. Piet is nog altijd zeer actief. Helaas is zijn vrouw al ruim drie jaar ernstig ziek en is hij nu mantelzorger. Ze zijn enorm dankbaar dat zij hun 60-jarig huwelijk konden vieren. Ja