KNHS

Hyperions Tanirma verhuist naar Imke
25 augustus 2010

De talentvolle dressuurmerrie Hyperions Tanirma (De Niro x Inspecteur) wordt sinds kort getraind door Imke Schellekens-Bartels. De afgelopen 6 jaar vormde Tanirma een zeer succesvolle combinatie met Sarah van Fessem. Zij behaalde de titel Beste Merrie in de Pavo Cup, won zilver op het WK in Verden en was verschillende keren reserve kampioen indoor. Imke zal de merrie verder opleiden voor de Zware Tour.

Tanirma is door Sarah op een geweldige manier opgeleid zegt eigenaar Sander Claus van Stal Hyperion. Na de successen in de Pavo Cup en het WK Jonge Paarden had ik met Sarah de afspraak gemaakt dat Tanirma in ieder geval tot de Lichte Tour bij haar zou blijven. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Nu de Zware Tour in beeld komt, moest ik een nieuwe afweging maken. In goed overleg met Sarah, heb ik gekozen voor een overstap naar Imke. De trainingsstijl van Imke spreekt mij erg aan en past goed bij Tanirma. Imke gaat de training van Tanirma rustig opbouwen. We hebben besloten om de opleiding voorlopig voorrang te geven boven wedstrijden, de merrie heeft zich immers al voldoende bewezen in de LT. Ook zien we voorlopig af van het spoelen van embryos. Ik heb dit jaar een prachtig zwart merrieveulen van Tanirma x Zhivago en dat is voorlopig het laatste veulen.

De eerste indruk van Imke is zeer positief: Ik vond Tanirma altijd al een zeer aansprekend paard; echt één die op je netvlies blijft. Nu ik haar zelf rijd is dat alleen maar toegenomen. De merrie is erg fijn te rijden en heel leergierig, ze beschikt over veel kwaliteit en talent. Ik zie haar echt als een belofte voor de toekomst. Eigenaar en ruiter vinden het nog te vroeg om uitspraken te doen hoe die toekomst er uit moet gaan zien.

Met de verhuizing van Tanirma is de samenwerking tussen Stal Hyperion en Sarah van Fessem nog niet beëindigd. Sarah rijdt ook de vierjarige Elite merrie Bentlee (Jazz x Uniform) waarmee zij zich kwalificeerde voor de halve finale van de Pavo Cup.