DEKRA zorgt voor sterke impuls van activiteiten in China 25/08/2010 11:01

PR Newswire

STUTTGART, Duitsland en SJANGHAI, August 25, 2010 /PRNewswire/ --
- Expertorganisatie bouwt voort op industriële dienstverlening in China


- Sterke positie in producttesten en certificeringsdiensten
- Uitbreiding van automotive en industriële dienstverlening
- Chinese uitbreiding maakt deel uit van wereldwijde groeistrategie

Internationale expertorganisatie DEKRA breidt haar
dienstenportfolio in China verder uit. "China is een van de strategische markten in onze wereldwijde groeistrategie," aldus Stefan Kölbl, voorzitter van de raad van bestuur van DEKRA e.V. en DEKRA SE, tijdens een presentatie in het Hamburg House tijdens de Wereldexpo in Sjanghai op 25 augustus. De test- en inspectiegroep breidt haar aanwezigheid in China op strategische wijze uit met industriële en automotive dienstverlening en plannen om zich sterk te richten op producttesten, systeemcertificering, energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Kölbl maakte het voornemen van de DEKRA om de aanwezigheid van de groep in China aanzienlijk te versterken, bekend. Samen met dochteronderneming KEMA Quality exploiteert DEKRA sinds vorig jaar al vijf testlaboratoria in China. Verder is het Chinees-Duitse samenwerkingsverband op het gebied van systeemcertificeringen, DEKRA WIT, het afgelopen voorjaar van start gegaan. Als toonaangevende wereldwijde aanbieder van automotive testdiensten is DEKRA samen met Duitse autofabrikanten al betrokken geweest bij diverse testprojecten in China en daarnaast breidt de organisatie momenteel haar automotive diensten uit met eigen locaties. Bij de testgroep zijn momenteel meer dan 300 personen werkzaam, verspreid over negen locaties in China.

DEKRA is ervan overtuigd dat China een ongekend
groeipotentieel heeft op het gebied van test- en inspectieactiviteiten voor producten, gebouwen en industriële faciliteiten, evenals op het gebied van certificeringsdiensten. "Industriële testdiensten zullen de komende jaren een van de belangrijkste groeistimulansen voor DEKRA zijn," zo legt Mark Thomä uit, lid van de raad van bestuur van DEKRA SE en hoofd van de business unit Industrial. "Wij streven ernaar de snelle lokale ontwikkeling en internationalisering van de Chinese economie op succesvolle wijze te begeleiden met onze vakkundige kennis."

DEKRA is al vele jaren actief op het gebied van operationele milieubescherming en heeft op de eigen Europese markten een toonaangevende rol gespeeld op het terrein van duurzaamheidsbeheer, energie-efficiëntie en gebouwenbeheer, evenals testdiensten binnen de energie- en systemensector. De uitbreiding in China maakt deel uit van de wereldwijde groeistrategie van DEKRA. In het kader hiervan is de expertorganisatie de afgelopen maanden volop bezig geweest met de afronding van strategisch zeer belangrijke overnames: met de acquisitie van KEMA Quality nam DEKRA een van de internationaal meest toonaangevende bedrijven op het gebied van producttesten en -certificering over. In Scandinavië heeft DEKRA zichzelf onlangs als gerenommeerde aanbieder van test- en inspectiediensten op de kaart gezet met de overname van het Zweedse ÅF-Kontroll.

DEKRA is ook een van de sponsoren van het Hamburg House
tijdens Expo 2010 in Sjanghai. De bijdrage van de Hanzestad aan Expo 2010 werd gebouwd volgens passieve huisnormen en illustreert hoe Duitse expertise in Sjanghai kan worden benut voor energie-efficiëntie. "Duurzame planning en actie zullen in de toekomst een wereldwijde noodzaak worden," merkt Kölbl, het hoofd van DEKRA, op tijdens een evenement waarbij een energiecertificaat wordt overhandigd aan de organisatoren van het Hamburg House. Kölbl voegt daar nog aan toe: "Met haar deskundige diensten helpt DEKRA bedrijven en overheden bij de praktische en toekomstgerichte implementatie van verantwoordelijkheden op het gebied van energie-efficiëntie, CO2-uitstoot, milieubescherming en veiligheid."

Over DEKRA

DEKRA is een van de meest toonaangevende expertorganisaties ter wereld. Het bedrijf is momenteel actief in meer dan 50 landen. Circa 22.000 medewerkers (waarvan 40 procent werkzaam is buiten de binnenlandse markt van DEKRA in Duitsland) spannen zich in voor de waarborging van veiligheid, kwaliteit en milieubescherming op lange termijn. DEKRA SE is een volle dochtermaatschappij van DEKRA e.V. en is verantwoordelijk voor de operationele activiteiten van het bedrijf. De business units Automotive, Industrial en Personnel van DEKRA leveren bekwame en innovatieve diensten op het gebied van voertuiginspecties, deskundige beoordelingen, internationaal schadebeheer, consultancy, industriële testen en producttesten, certificeringen, milieubescherming, kwalificaties en tijdelijk werk, evenals arbeidsbemiddeling. In 2009 bedroeg de totale omzet van DEKRA circa 1,7 miljard euro.

KEMA Quality
Press & information
Utrechtseweg 310
6812 AR Arnhem
Dhr. Franklin Willemstein
+31-26-3562341

http://www.kemaquality.com
http://www.dekra.de

KEMA Quality, Press & information, Utrechtseweg 310, 6812 AR Arnhem, Dhr. Franklin Willemstein, +31-26-3562341






-