Politie Drenthe

Woensdag 25 augustus 2010

Provincie Drenthe, 25-08-2010

Rijden onder invloed
OOSTERHESSELEN De politie heeft dinsdagmiddag een 43-jarige man uit Sleen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man reed op de Verlengde Hoogeveensevaart toen hij werd staande gehouden voor een controle. De man blies op het bureau 795 ugl. De man kreeg een rijverbod van negen uur. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Auto tegen boom

WAPSE Een 67-jarige vrouw uit Steggerda raakte dinsdagmorgen betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval in Wapse. De vrouw, die vanuit Diever in de richting van Vledder reed, botste door nog onbekende oorzaak tegen een boom. De bestuurster is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Haar letsel is onbekend. De auto is afgesleept.

Politie controleert in verkeer

EMMEN De politie heeft dinsdag gecontroleerd in het verkeer. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (11x), het niet dragen van een helm (3x), het niet zichtbaar hebben van het kenteken (1x), het niet kunnen tonen van een ID-kaart (1x), het niet handsfree bellen (1x) en het overschrijden van de maximum snelheid binnen de bebouwde kom (1x 22 km/u).

Diefstal uit woning

ZUIDWOLDE Dinsdagmiddag 24 augustus is aan het begin van de middag ingebroken in een woning aan de Marsen in Zuidwolde. Uit de woning zijn onder meer sieraden weggenomen. Mensen die beschikken over meer informatie worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Jongeman aangehouden wegens bezit stroomstootwapen

HOOGEVEEN Agenten hebben dinsdagavond een 13-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden wegens wapenbezit. De jongen is aangehouden op straat aan de Helios. Hij had een stroomstootwapen op zak. De jongen is meegenomen naar het bureau. Het wapen is in beslag genomen.

Vissen zonder vergunning
RODEN Een 47-jarige man uit Roden is dinsdagmiddag bekeurd aan de Doorvaart wegens het vissen zonder vergunning.

Snorfietser zonder rijbewijs

ASSEN Agenten hebben dinsdagmiddag een 20-jarige snorfietser bekeurd aan de Vaart ZZ wegens het rijden zonder rijbewijs.