Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 25 augustus 2010

Treinen rijden weer!

Door: afdeling Communicatie

De treinen van en naar station Arnhem rijden weer. Sinds afgelopen maandag hoeven reizigers niet meer met bussen vervoerd te worden. Deze werden ingezet als vervangend vervoer. De bussen reden de afgelopen periode af en aan via de Klinkenbergerweg, de Eikenlaan, de Nieuwe Kazernelaan en de N224.

In de periode van 25 juli tot en met 22 augustus is door Prorail aan het spoor tussen Ede en Arnhem gewerkt. De treinen konden hierdoor niet verder dan station Ede-Wageningen rijden. De stoptrein kon als enige nog wel door tot Wolfheze en Oosterbeek. NS regelde bussen om reizigers toch op hun bestemming te krijgen. Iedere 10 minuten reden drie bussen en in de laatste week zelfs vier.

Verkeerswethouder Breunis van de Weerd is tevreden over de inzet van de bussen. "Als gemeente wilden we dat het goed geregeld zou worden. Hier hebben we ook stevig op ingezet bij onze besprekingen met de NS, Prorail en busmaatschappij Connexxion. Het werk zit er nu op en de treinen rijden weer. De overlast is gelukkig beperkt gebleven, zowel voor de reizigers als de mensen die langs de route van de bussen wonen. Al kan ik me voorstellen dat zij blij zijn dat de situatie nu weer normaal is."