Gemeente Vlaardingen


Subsidie voor Groot Vettenoord

25-08-2010 | Vlaardingen ontvangt EUR 1,3 mln. subsidie voor het opknappen van bedrijventerrein Groot Vettenoord. De provincie stelt het bedrag beschikbaar voor met name de aanpak van de verkeerscirculatie aan de oostkant van het terrein. Vlaardingen ontvangt de subsidie als onderdeel van de herstructureringsopgave in de stadsregio Rotterdam. In de stadsregio is ca. 1100 hectare bedrijventerrein dat opgeknapt wordt met subsidie van de provincie.
Groot Vettenoord

Verkeerscirculatieplan
Naast deze subsidie heeft gemeente Vlaardingen eerder al EUR 1,3 mln. gereserveerd voor de verbetering van Groot Vettenoord. De toezegging van de provinciale subsidie betekent een flinke steun in de rug voor het daadwerkelijk aanpakken van het bedrijventerrein. Wethouder Vera Kalf-Müller: "Nu het budget rond is, kunnen we aan de slag. De eerste stap die we zetten is het opstellen van een verkeerscirculatieplan. Daarmee wordt de openbare ruimte overzichtelijk en veilig ingericht. Niet alleen voor auto's en vrachtverkeer, maar ook voor fietsers en voetgangers."

Goed bereikbaar en veilig
Als alles volgens planning verloopt, kan half 2011 de schop in de grond. Dan starten de werkzaamheden om de openbare ruimte van Groot Vettenoord duidelijk en uniform in te richten. Duidelijke plaatsen om te parkeren; duidelijke plaatsen om te laden en lossen; schone en vlakke trottoirs en veilige rijstroken voor fietsers. Niet alleen de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid zijn hierbij gebaat. Ook is het dan makkelijker om oneigenlijk gebruik van de openbare ruimte aan te pakken.

Zie ook

Projecten


* Groot Vettenoord

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000