Gemeente Lingewaal


Rioolreiniging in Spijk en Asperen West

De gemeente inspecteert en reinigt elk jaar een deel van het gemeentelijk rioleringsstelsel. Vanaf 23 augustus zal rioolreinigingsbedrijf Van der Velden uit âs-Hertogenbosch de kernen Spijk en Asperen West inspecteren. De werkzaamheden zullen tot eind september duren.

Over het exacte tijdstip van werkzaamheden in uw straat ontvangt u binnenkort een brief. Naast de reiniging worden de werkzaamheden gebruikt om inzicht te krijgen in de staat van de riolering.

Het reinigen gebeurt onder waterdruk, waardoor incidenteel overlast kan optreden. Dit kan zijn in de vorm van ontsnappende lucht uit sifons en/of borrelend water in toiletten, douche, wastafels en keuken. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat u na de werkzaamheden korte tijd een rioollucht waarneemt, als gevolg van het leegtrekken van de sifons.Voor de werkzaamheden behoeft u niet thuis te blijven. Wel adviseren wij u om toilet(deksels) te sluiten. Na afloop van de reiniging dient u alle waterkranen korte tijd door te laten lopen, zodat sifons zich weer vullen en u rioollucht in uw woning voorkomt.