Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 25-08-2010

Onder invloed, zonder rijbewijs, niet verzekerd APK-keuring verlopen

GOIRLE: Een 47-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 03.00 uur na een eenzijdig verkeersongeval door de politie aangehouden ter zake rijden onder invloed. De bestuurder was met zijn auto tegen een heg van een tuin gereden. Hoewel de man zelf ontkent dat hij de auto bestuurde, heeft een getuige gezien dat hij aan de bestuurderskant uitstapte. Hij blies 995 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. Zijn rijbewijs was als ingevorderd, er was geen verzekering voor de auto afgesloten en ook de APK-keuring was verlopen.

De getuige verklaarde dat ze een luide knal hoorde. Ze zag dat bij de rotonde Abcovenseweg / Hoge Wal een auto tegen een heg was gereden. Ze zag dat een man met een rode trui vanaf de bestuurderskant uitstapte en onvast ter been was. Ze zag ook dat die man diverse losse autostukken weer in zijn voertuig legde en weer in de auto ging zitten. Hij probeerde enkele malen achteruit te rijden, maar zat kennelijk vast in de heg. Ze zag toen dat de politie er aan kwam en de man arresteerde. De 47-jarige Tilburger verklaarde dat een vriend de aanrijding veroorzaakt had. Die vriend was echter al weg. Daarna had hij inderdaad zelf geprobeerd weg te rijden, wat echter niet lukte. Zijn rijbewijs bleek in verband met eerdere verkeersovertredingen al te zijn
ingevorderd tot 2014. Ook was de auto, die op naam van de verdachte staat, niet verzekerd is en was de APK is verlopen. Voor al deze zaken krijgt hij een proces-verbaal

Rijbewijs kwijt na verkeersovertredingen en rijden onder invloed

GOIRLE: Agenten hebben vannacht omstreeks 00.50 uur op de Hoogeindseweg nog een automobilist aangehouden die teveel had gedronken. Het ging om een 24-jarige man uit Goirle. Deze automobilist blies 275 ugl. Hij werd aan de kant gezet nadat de dienders hadden gezien dat hij over de Ringbaan Zuid in Tilburg met een snelheid van 140 km / uur reed terwijl daar maximaal 70 km / uur is toegestaan. Op de Goirleseweg werd een snelheid van 130 km / uur geconstateerd, waarbij de automobilist bijna de macht over het stuur verloor.. Ook negeerde de automobilist een rood verkeerslicht. Vanwege deze ernstige verkeersovertredingen, in combinatie met het rijden onder invloed, werd het rijbewijs van de 24-jarige verdachte ingevorderd. Hij verklaarde tijdens een etentje circa zes flessen bier te hebben gedronken. Hij achtte zichzelf wel in staat om een auto te besturen.

Man (38) moet nog 595 euro aan boetes betalen

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een roadblockcontrole op de Heuvelring een 38-jariga man staande gehouden die nog drie boetes in het opsporingsregister had openstaan. Het ging om boetes van 60, 75 en 460 euro, De man heeft de boetes betaald.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 25-08-2010 11:42 | © Regio Midden en West Brabant |