Politie Flevoland

Afronding in succesvol onderzoek naar reeks zedenmisdrijven Almere

Almere, 25-08-2010 o Gezamenlijk persbericht Openbaar Ministerie/politie Flevoland

Het onderzoeksteam ART 8 van de politie, dat is opgestart na een reeks (zeden)incidenten in Almere-Haven en Almere-Hout, is nagenoeg afgerond. Het onderzoeksteam heeft op 20 juni een verdachte op heterdaad kunnen aanhouden na een aanranding op de Hildo Kropstraat. De verdachte, een 16-jarige jongen, zit nog steeds vast.

Uit het tactisch- en forensisch onderzoek dat is verricht, is de betrokkenheid van de 16-jarige verdachte gebleken voor meerdere (zeden)incidenten in Almere-Haven en Almere-Hout. Politie Flevoland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Almere hebben in nauwe samenwerking met elkaar en met zeer veel andere instanties met man en macht aan de zaak gewerkt, zowel proactief als preventief. Ook de betrokkenheid en bereidwilligheid van burgers om mee te helpen via onder andere SMS-alert is groot en waardevol geweest. Ook na de televisie-uitzendingen van AVROs Opsporing Verzocht en het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland stroomden er vele tips en reacties binnen bij het onderzoeksteam.

Op 7 oktober zal de verdachte voor de rechter verschijnen in een regie-proforma zitting. De inhoudelijke zitting is in december gepland. De zittingen zullen achter gesloten deuren plaatsvinden omdat het hier een minderjarige verdachte betreft. De officier van justitie heeft een persoonlijkheidsonderzoek gelast en de verdachte heeft zijn medewerking toegezegd. Na de aanhouding van de 16-jarige verdachte hebben er zich geen andere soortgelijke incidenten meer voortgedaan in Almere Haven en Almere Hout. Het intensieve toezicht in beide gebieden is teruggebracht naar normaal toezicht.