Gemeente Meppel


Update werkzaamheden centrum Nijeveen

25-08-2010 - Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden in het centrumgebied van Nijeveen zichtbaar geworden. Nog voor de bouwvakvakantie zijn deze werkzaamheden van start gegaan. Inwoners van Nijeveen die terugkwamen van vakantie reageerden verrast op de enorme ruimte, die zichtbaar werd na de sloop van een gedeelte van de Actium woningen aan de Wilhelminastraat en Burgemeester Weimalaan. De werkzaamheden verlopen zoals tijdens de informatieavonden is aangegeven. In deze advertentie geeft de gemeente Meppel een actueel overzicht van de werkzaamheden die plaatsvinden.

Sloop
De sloop van de woningen van Actium is de eerste aanzet voor een grootschalige vernieuwing van het centrumgebied. Het zijn de eerste zichtbare resultaten van plannen waar veel over is gesproken, maar waar nu dus echt mee is begonnen. Voor de vernieuwing van het centrumgebied is het nodig eerst te slopen. Dit zal een aantal maanden in beslag nemen en helaas enige hinder met zich meebrengen. De aannemers die het werk uitvoeren houden zoveel mogelijk rekening met iedereen en zijn altijd bereikbaar en aanspreekbaar als er klachten of problemen zijn.

Uit te voeren werkzaamheden in 2010
Onderstaand overzicht geeft aan welke werkzaamheden dit jaar van start gaan:

* Sloop pand voormalige slagerij Rijkeboer aan de Dorpsstraat.
* Sloop garageboxen achter het winkelcentrum.
* Verwijderen van een vervuilde zandlaag ter hoogte van Dorpsstraat 6b ter grootte van ongeveer 200m2.

* Sloop resterende deel Actiumwoningen aan de Wilhelminastraat.
* Sloop particuliere woning Wilhelminastraat 13.
* Vervanging riool aan de Wilhelminastraat en gedeelte Molenweg en Burgemeester Weimalaan. Straten worden daarna tijdelijk weer voorzien van noodbestrating in afwachting van de definitieve inrichting in 2011.

* Kap van een aantal bomen ten behoeve werkzaamheden bij de duikerbrug.

* Aanleg riolering ten behoeve nieuwbouwwoningen Actium.
* Realisatie duikerbrug gelegen in de Dorpsstraat.

De meeste van deze werkzaamheden worden in 2010 ook afgerond. De oplevering van de duikerbrug over de Grift is in de eerste helft van januari gepland maar is uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

In voorbereiding zijnde werkzaamheden voor 2011 Naast de bovengenoemde werkzaamheden zijn er nog een aantal plannen in voorbereiding. De bouwplannen van Actium zijn namelijk door de architect nagenoeg afgerond om door de gemeente beoordeeld te worden. De planning is dat in november 2010 een bouwvergunning kan worden afgegeven, waarna - afhankelijk van de weersomstandigheden- de bouw van de woningen van start kan gaan.

Door de nieuwe herinrichting van het centrumgebied en de geplande woningbouw door woningstichting Actium ontstaat een fraai stukje dorpsvernieuwing in Nijeveen. Ook zijn de verbouwplannen voor een vernieuwde supermarkt in een vergevorderd stadium. Deze vernieuwde supermarkt zal straks een belangrijke plek en functie gaan vervullen in het centrumplan van Nijeveen.

Om de definitieve inrichting van het gebied uit te voeren zal een groot deel van de sloop en bouwactiviteiten moeten zijn afgerond, dit om schade te voorkomen. Om in 2011 zo snel mogelijk met de definitieve inrichting te kunnen starten is een goede afstemming en planning nodig. Op korte termijn wil de gemeente deze planning inzichtelijk hebben om zo snel mogelijk een eerste aanzet te geven voor de definitieve inrichting.

Informatie
Bij deze bovengenoemde werkzaamheden behoren natuurlijk ook beelden en zoals we weten zegt een beeld vaak meer dan duizend woorden. Daarom willen we medio september een inloopmiddag en -avond organiseren in de Schalle. Tijdens die bijeenkomst kunt u dan zelf bekijken hoe de plannen, die we in januari 2010 in grote lijnen aan u hebben gepresenteerd, verder zijn uitgewerkt.

Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u vragen stellen aan de vertegenwoordigers van diverse partijen. U zult over de inloop tijdig geïnformeerd worden via de daarvoor beschikbare kanalen.

Heeft u vragen of wilt u vooraf informatie dan kunt u ook terecht bij Ben Diender via (0522) 850 572 of via het mailadres b.diender@meppel.nl.