Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo - diefstal munten uit etalage                      |

Uit de etalage van een winkel aan de Dokter Holtropstraat in Ermelo is in de nacht van dinsdag op woensdag 25 augustus een tableau met munten ontvreemd.


Rond 02.00 uur werd de winkelruit vernield en door het ontstane gat werden de munten weggenomen. De waarde is vermoedelijk beperkt, omdat het een tableau met munten van nepgoud betrof. De wakker geworden eigenaar meende twee gedaanten te zien wegrennen in de richting van het centrum van het dorp. De gewaarschuwde politie heeft direct een onderzoek ingesteld maar in de omgeving geen verdachten meer aangetroffen. Getuigen wordt gevraagd zich te melden via 0900-8844.

|     |Elburg - Diefstal sigaretten uit benzineshop              |

Bij een inbraak in de shop van een benzinestation aan de Zuiderzeestraatweg in Elburg zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 25 augustus een hoeveelheid sigaretten ontvreemd.


Rond 01.50 uur werd de inbraak bij de Texaco-pomp gemeld. Men kwam binnen door de toegangsdeur te forceren. De waarde van het ontvreemde is nog niet berekend. De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met getuigen die rond dat tijdstip bijzonderheden bij de benzinepomp heeft gezien.

|     |'t Harde - 83-jarige fietser gewond door vallende boom    |

Een 83-jarige fietser uit 't harde is dinsdagmiddag 24 augustus gewond geraakt toen hij op de Granietstraat in zijn woonplaats onder een vallende boom terecht kwam.


De man fietste rond 16.00 uur over de Granietstraat, toen hij door de ongeveer 15 meter lange en 50 jaar oude boom werd bedolven. De brandweer heeft het slachtoffer uit de benarde situatie bevrijd. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar onder meer een hersenschudding, hoofdwond en diverse kneuzingen werden geconstateerd. De boom was in goede staat, maar heeft vermoedelijk te lijden gehad van het buiige weer van de laatste dagen.

|     |Harderwijk - Klacht over onbevoegd collecteren            |

Bij de politie in Harderwijk is maandag 23 augustus een klacht binnen gekomen over een tweetal jongens die onbevoegd collecteerden voor een school in Putten.


Een bewoonster uit de omgeving van de Krommekamp in Harderwijk had aanvankelijk een bijdrage gegeven, maar bij navraag bleek haar, dat de genoemde school helemaal niet bestond. De gewaarschuwde politie heeft nog naar de jongens, in de leeftijd tussen 11 en 14 jaar, gezocht, maar niet meer aangetroffen.
De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Bij collectes die men niet vertrouwt kan men naar identificatie vragen en rustig de tijd nemen om naar de echtheid daarvan te kijken en als het niet in orde is de politie waarschuwen.

|     |Harderwijk - Twee schuren uitgebrand                      |

In de nacht van dinsdag op woensdag 25 augustus zijn in Harderwijk een tweetal schuren uitgebrand. Niemand is gewond geraakt. De schade is nog niet vastgesteld.


De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.


De eerste brand werd rond 4.00 uur gemeld aan de Frisialaan. De gealarmeerde brandweer kon niet voorkomen dat de schuur vrijwel volledig door de vlammen werd verwoest.
Omstreeks 04.20 uur werd aan de Stationslaan een tweede brand gemeld. Ook hier stond een schuur (afdak) in brand, die vrijwel volledig verloren ging.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie houdt rekening met brandstichting. Een uitgebreid technisch onderzoek is gestart. Ook wordt een buurtonderzoek gehouden.
De politie is op zoek naar tips en getuigen. Degenen die in de omgeving een verdachte situatie hebben gezien of informatie, foto's of filmpjes hebben die iets met de oorzaak van de brand van doen kunnen hebben, wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.


-----------------------

(





(



---- --