Politie Groningen

Politie lost zware mishandeling in Ulrum op

Vijf arrestaties verricht

Ulrum , 25-08-2010 o Met de aanhouding van vijf mannen uit Zoutkamp (in de leeftijd van 17 t/m 21 jaar) en het daaropvolgend onderzoek heeft de politie een ernstige openlijke geweldpleging in Ulrum opgelost. Bij het geweldincident raakten in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 augustus 2010 vier mensen gewond.

Geslagen en geschopt

Zonder enige aanleiding werden die nacht op de Leerweg drie mannen (31,35 en 36 Jaar) uit Leens, Groningen en Ulrum door het vijftal aangevallen. Zij werden hierbij tegen het lichaam en hoofd geslagen en geschopt. Toen twee slachtoffers op de grond lagen, bleven de verdachten op hen inslaan en schoppen. Een 54-jarige omstander sprak de geweldplegers aan. Ook hij werd mishandeld. Twee slachtoffers moesten zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen

Motief

Het motief van het gewelddadige incident die nacht is ook na het rechercheonderzoek niet helemaal duidelijk geworden. Overmatig alcoholgebruik heeft zeker een rol gespeeld. Het rechercheteam en de jeugdagent van het politiebureau Zuidhorn hebben bij de behandeling van deze zaak nauw samengewerkt.

Beslissing

Drie van de vijf verdachten zijn door het OM in vrijheid gesteld. Twee verdachten (19 en 21 jaar) zijn voorgeleid voor de rechter-commissaris. Hij besloot deze verdachten in bewaring te stellen. Het vijftal is poging doodslag, openlijke geweldpleging en zware mishandeling, ten laste gelegd. Het proces-verbaal wordt gestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachten gaat gebeuren.