Politie Hollands Midden

Snelheidscontroles in Katwijk, Oegstgeest en Sassenheim

Katwijk, Oegstgeest, Sassenheim, 25-08-2010 o De politie controleert regelmatig op snelheid met als doel handhaving van een veilige verkeerssituatie. De afgelopen week heeft de politie in Katwijk, Oegstgeest en Sassenheim gecontroleerd.

Op donderdag 19 augustus controleerde de politie op de Biltlaan in Katwijk. De maximale snelheid op deze weg is 50 km/u. Van de 828 weggebruikers die werden gecontroleerd reden 75 te hard. De hoogste gemeten snelheid was 76 km/u.

In Oegstgeest vond op vrijdag 20 augustus een controle plaats aan de Rijnzichtweg in de richting van Rijnsburg. Automobilisten mogen met maximaal 50 km/u over deze weg rijden. In totaal reden er 1.224 bestuurders voorbij; 122 daarvan reden te hard en ontvangen binnenkort post van de CJIB. De hoogste snelheid die werd gemeten was 79 km/u.

Maandag 23 augustus vond weer een snelheidscontrole plaats aan de Rijnzichtweg, ditmaal in de richting van Oegstgeest. 126 van de 1.740 passanten krijgen een boete voor te hard rijden. De snelste passant reed 83 km/u.

Op dinsdag 24 augustus controleerde de politie op de Teijlingerlaan binnen de bebouwde kom in Sassenheim. De maximale snelheid ter plaatse is 30 km/u. Van 315 weggebruikers werd de snelheid gemeten. 93 van hen reed te hard. De hoogste gereden snelheid was 57 km/u.

Onderzoek wijst uit dat een te hoge of onaangepaste snelheid bij 33 procent van de ongevallen een rol speelt. Daarom zullen de controles de komende tijd worden voortgezet.