Provincie Noord-Holland

Uitmarkt met 'Uitzicht op Noord-Holland'

25 augustus 2010 -

Op de Uitmarkt, die het komende weekeinde weer wordt gehouden in Amsterdam, biedt de provincie `Uitzicht op Noord-Holland'.

Alle bezoekers kunnen hier een voorproefje krijgen van komende festivals en culturele evenementen in de provincie. Net als het Provincie Noord-Holland Podium is `Uitzicht op Noord-Holland' te vinden op het Museumplein.

Bezoekers kunnen er een kleine uitkijktoren in, een filmpje op hun mobiel zetten, genieten van klassieke muziek en culturele filmpjes bekijken. Theaterfestival Karavaan, Westfriese Omringdijk, Oktobermaand Kindermaand, Noord-Holland Biënnale en www.uitinnoordholland.nl komen allemaal aan bod. Maar er is ook van alles te vinden over de cultuurhistorische parels, zoals de Stelling van Amsterdam en HollandRoute.
De uitkijktoren staat op het Museumplein, naast de skateramp, op de hoek Johannes Vermeerstraat-Honthorststraat.

Muziekpodium op het Museumplein
Op zaterdag en zondag zullen op het Provincie Noord-Holland Podium diverse acts te bewonderen zijn, waaronder het Internationaal Danstheater, Eric Vaarzon Morel met flamencomuziek en de zangeressen Renske Taminiau en Charlie Dée. Op zondagavond sluit Brown Hill de avond af. Het Provincie Noord-Holland Podium is eveneens te vinden op het Museumplein. Voor meer informatie over het programma zie www.uitmarkt.nl.

Sponsoring
De provincie Noord-Holland is een van de hoofdsponsors van de Uitmarkt en realiseert `Uitzicht op Noord-Holland' samen met Kunst en Cultuur Noord-Holland en Cultureel Erfgoed Noord-Holland. Andere evenementen die dit jaar door de provincie worden gesponsord zijn: Sail, Bevrijdingspop Haarlem en de Wandel4Daagse Alkmaar.
---