Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 25-08-2010

Politie onderzoekt overval op bejaarde man in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een 79-jarige man uit Bergen op Zoom.

Hij werd dinsdagmiddag rond 17.30 uur overvallen door een onbekend persoon in zijn woning aan het Kazerneplein. De bejaarde man opende de deur, omdat er iemand aan de deur stond die vroeg of hij even mocht bellen. Vervolgens bedreigde de overvaller de Bergenaar met een mes. Of ook iets werd buitgemaakt, is nog niet duidelijk. De hevig
geëmotioneerde man kon dinsdag nog geen uitgebreide verklaring afleggen. Toen de politie bij de woning van het slachtoffer een onderzoek instelde, meldde zich een 25-jarige Bergse vrouw die vertelde dat ze betrokken was bij de overval. Ze is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Politie arresteert Belgen met 100 gram hennep

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.30 uur twee mannen (26 en 27 jaar) uit Belgische Ronse op de Korenmarkt aangehouden wegens drugsbezit. Zij hadden kort daarvoor 100 gram hennep gekocht in een winkel in het centrum. De mannen wilden de softdrugs mee naar huis nemen. Beide Belgen kregen op het bureau een dagvaarding. De gemeente roept de eigenaar van de winkel ter verantwoording.

Fijnaarter (18) aangehouden wegens verboden wapenbezit

FIJNAART: Een 18-jarige man uit Fijnaart is dinsdagmiddag gearresteerd wegens verboden wapenbezit. De politie had een tip ontvangen dat de man in het bezit zou zijn van een ploertendoder en pepperspray. Agenten die bij hem aan de deur kwamen, spraken hem daarop aan. De verdachte gaf zelf een ploertendoder en een busjes pepperspray; uit onderzoek bleek dat er in zijn auto ook nog zes busjes pepperspray lagen.

Drie verdachten van heling gestolen fiets opgepakt in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag en -avond drie Roosendalers (18, 18 en 13 jaar) aangehouden wegens heling van een gestolen fiets. Een vrouw uit Heerle herkende haar gestolen fiets in een advertentie op Markplaats en maakte een afspraak voor dinsdagmiddag met de verkoper. Uiteraard waren ook agenten in burger op de achtergrond aanwezig en zagen de verdachten met de fiets of in de directe omgeving. Een van de 18-jarige manen kon ter plaatse worden aangehouden, de ander rende nog weg, maar kon later in zijn ouderlijke woning in de kraag worden gevat. Ook de minderjarige verdachte werd thuis aangehouden. Het drietal is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bergenaar (30) betaalt 1765 euro aan openstaande boetes

STEENBERGEN: Een 30-jarige Bergse automobilist zal vermoedelijk nog wel even terugdenken aan een verkeerscontrole dinsdagmiddag. Agenten controleerden passanten op de Halsterseweg en ook de Bergenaar werd rond 15.45 uur aan de kant gezet. Uit onderzoek bleek dat de man nog tien boetes met een totaalbedrag van 1765 euro had openstaan. Nadat hij die op het bureau voldaan had, mocht hij verder rijden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 25-08-2010 13:01 | © Regio Midden en West Brabant |