Nederlandse Tafeltennisbond


Statement Hoofdbestuur NTTB over bezwaarschrift PayPro.nl/DTK'70 25-8-2010

Naar aanleiding van het Eredivisieprogramma najaarsseizoen 2010 bij de heren heeft de vereniging PayPro.nl/DTK'70 bij het Hoofdbestuur van de Nederlandse Tafeltennisbond bezwaar aangetekend tegen het vaststellen van de wedstrijden tegen Pecos (zaterdag 28 augustus) en AA-Drink/FvT (zondag 29 augustus).

In het bezwaarschrift en via diverse openbare communicatie-uitingen in de media stelt PayPro.nl/DTK'70 dat de vereniging op deze twee data geen representatief team op de been kan brengen met als belangrijkste argument dat er een officiële trainingsstage vanuit de NTTB is georganiseerd waaraan twee spelers van de vereniging deelnemen.

,,De weergave van feiten door de vereniging PayPro.nl/DTK'70 is in dit geval volledig onjuist. Er is nooit sprake geweest van een officiële verplichte trainingsstage vanuit de NTTB tijdens het weekend van 28 en 29 augustus. Dit kan dus nooit de reden zijn waarom de betreffende spelers niet beschikbaar zouden zijn voor de vereniging om in het weekend van 28 en 29 augustus competitiewedstrijden te spelen", is de reactie van NTTB-directeur Frank Berteling namens het Hoofdbestuur van de NTTB.

Het Hoofdbestuur van de NTTB heeft op basis van een uitgebreide toelichting aan PayPro.nlDTK'70 dan ook besloten om het gepubliceerde speelschema te handhaven. Op dinsdag 24 augustus 2010 heeft het College van Arbiters van de NTTB een aanvraag tot arbitrage ontvangen van de vereniging PayPro.nl/DTK'70. Het Hoofdbestuur wacht met belangstelling de uitkomst van deze procedure af.

NTTB/FB