Politie Hollands Midden

Leiden, Warmond - Politie Hollands Midden houdt twee verdachten botendiefstal aan

Leiden, Warmond, 25-08-2010 o Politie Hollands Midden heeft op woensdag 25 augustus om 08.20 uur een 17-jarige jongen uit Rijpwetering aangehouden op verdenking van botendiefstal. Een dag eerder, dinsdag 24 augustus omstreeks 12.30 uur werd al een 15-jarige jongen uit Leiderdorp aangehouden in Warmond op verdenking van botendiefstal.

De twee hadden die dinsdag geprobeerd om aan de Haarlemmertrekvaart in Leiden een motorboot te stelen. Een getuige zag de diefstal en waarschuwde de politie. Zij kwam ter plaatse en reed langs de Haarlemmertrekvaart richting Warmond. De politie keek over het water en zag in de richting van t Joppe een boot varen, die leek op de boot die even daarvoor gestolen was. Zij vorderde vervolgens bij de haven een boot en zette de achtervolging in.

Bij t Joppe zagen de agenten een jongen in een boot liggen. Bij het zien van de politie sprong hij uit de boot de kant op en ging er vandoor. De politie ging snel naar de kant, achter de jongen aan. Zij verloor hem uit het oog en liet vervolgens een politiehond ter plaatse komen. De 15-jarige jongen werd daarna in de bosjes gevonden en aangehouden. De 48-jarige eigenaar uit Leiden werd gewaarschuwd en hij heeft aangifte gedaan. De 17-jarige jongen werd een dag later aangehouden.

De politie doet verder onderzoek naar de zaak. Zij sluit niet uit dat er meer boten zijn gestolen door de jongens en vraagt eigenaren die nog geen aangifte hebben gedaan dit alsnog te doen.