Royal Boskalis Westminster N.V.

Published: 13:30 CEST 25-08-2010 /Thomson Reuters /Source: Koninklijke Boskalis Westminster N.V. /XAMS: TICKER BOKA /ISIN: NL0000852580 Financiële positie Pensioenfonds SMIT

Papendrecht, 25 augustus 2010

Het bestuur van Stichting Pensioenfonds SMIT is recentelijk door De Nederlandse Bank (DNB) ingelicht dat zij aanvullende maatregelen dient te nemen om haar financiële positie versneld te verbeteren. Het Pensioenfonds heeft deze week haar deelnemers ingelicht over de huidige stand van zaken. Bij de overname van SMIT Internationale heeft Boskalis reeds kennis genomen van de financiële positie van het fonds.

Het Pensioenfonds SMIT had op 31 juli 2010 een dekkingsgraad van 86,6%. Door het bestuur van het Pensioenfonds is het tekort berekend op circa ¤ 28 miljoen. Er geldt geen juridische verplichting voor de werkgever om dit tekort aan te vullen en de te treffen maatregelen zullen geen effect hebben op het jaarresultaat van Boskalis.

Het Pensioenfonds SMIT heeft een omvang van circa ¤ 200 miljoen met ruim 2.100 deelnemers waarvan 365 in actieve dienst.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. Wij leveren wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met de activiteiten van SMIT leveren wij een breed spectrum aan maritieme diensten en hebben daarnaast strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in de offshore dienstverlening (Lamnalco). Wij hebben belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten, de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 1.000 units en zijn actief in circa 65 landen, verspreid over zes continenten. Boskalis heeft inclusief haar aandeel in partnerships circa 14.000 medewerkers in dienst. In 2010 viert Boskalis haar 100-jarig bestaan.