Ingezonden persbericht


CNV Jongeren wil jonge pensioenbestuurders

Het debat over het korten van pensioenfondsen laat zien dat jongeren een belangrijke partij zijn in de pensioendiscussie. Beslissingen nu hebben grote impact op pensioenen later. Het pensioenbewustzijn onder jongeren is echter laag. CNV Jongeren neemt daarom initiatief om jongeren te gaan trainen over pensioen. Op die manier kunnen zij straks zitting nemen in pensioenbesturen.

Uit diverse jongerenorganisaties komt de vraag naar invloed in pensioenfondsen. CNV Jongeren voorzitter IJmert Muilwijk: 'we kunnen wel eisen dat jongeren nu direct in pensioenbesturen moeten plaatsnemen, maar daarvoor is bijna geen animo onder jongeren. Daarom moeten jongeren eerst geboeid en vervolgens getraind worden om in pensioenfondsen mee te doen. CNV Jongeren neemt initiatief door een masterclass samen te gaan stellen. Hierbij leren we jongeren besturen door onder andere een pensioengame waarin consequenties van keuzes nu in de toekomst worden gevisualiseerd. Hiermee worden jongeren klaargestoomd om volwaardig mee te doen in het besturen van pensioenfondsen'.

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel waarbij pensioengerechtigden een speciale plaats krijgen in pensioenfondsen. Het is niet terecht dat het deelbelang van de ouderen van nu extra vertegenwoordigd wordt. Jongeren moeten daarom ook in de pensioenfondsen. Op die manier blijft de solidariteit in balans. Nu is slechts 2% van de pensioenbestuurders onder de 35 jaar. CNV Jongeren wil dit percentage de komende jaren drastisch omhoog brengen.




Ingezonden persbericht