Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 25 augustus 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Met 2,0 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Woensdagmorgen 25 augustus omstreeks 04.45 uur hielden agenten op de Lipperkerkstraat in Enschede een auto ter controle staande. De agenten vermoedden dat de 55-jarige bestuurder uit Curaçao (AN) onder invloed van alcohol de auto bestuurde. Ze namen de man daarom voor onderzoek mee naar het politiebureau. De ademanalyse wees 2,0 promille uit. Zijn Curaçaos-rijbewijs is ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010076795)

Vrouw gewond bij ongeval

Hengevelde

Dinsdag 24 augustus vond omstreeks 17.15 uur een aanrijding plaats op de Needsestraat in Hengevelde. Hierbij raakte een 27-jarige automobiliste uit Neede gewond.

De 27-jarige vrouw reed op de Needseweg in de richting van Neede. Op het moment dat zij een tracktor wilde inhalen, sloeg de tracktor linksaf. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De 27-jarige automobiliste raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010076720)

Hennepplantage ontruimd

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd op dinsdag 24 augustus omstreeks 18.00 uur een inwerking zijnde hennepkwekerij aan de Dr. Benthemstraat in Enschede aangetroffen.

In een woning werden in totaal 170 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De 26-jarige eigenaar van de kwekerij is aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt (2010076704)

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 18-jarige man uit Almelo heeft woensdag 24 augustus een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn moeder. (2010076031)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Medicijnen verloren

Enschede

Een inwoner van Enschede heeft dinsdag 24 augustus medicijnen verloren. De man is de medicijnen verloren op weg van een apotheek aan de Oosterstraat in Enschede naar zijn woning in dezelfde straat. Het gaat om een doosje met 10 tabletten Ritalin. De politie verzoekt een mogelijke vinder de medicijnen af te geven op het politiebureau of bij een apotheek. (2010076822)

Insluiper overlopen
Enschede
Woensdagmorgen 25 augustus omstreeks 04.00 uur werd door een medewerkster van een verzorgingstehuis aan De Posten in Enschede een insluiper overlopen. De medewerkster kwam op de kamer van een bewoner. Ineens zag zij iemand gehurkt achter een kastje zitten. De insluiper vluchtte direct. Hij duwde hierbij de medewerkster achteruit en rende via een leegstaande kamer die aan de binnentuin grenst het pand uit.

De medewerkster gaf het volgende signalement van de dader: . Man in de leeftijd van 20-30 jaar; . Negroïde uiterlijk;
. Kort zwart krullend haar;
. De man droeg donkere kleding en donkere schoenen.

De politie verzoekt mensen die iets hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek, zich te melden bij het rechercheteam Enschede-Zuid. Dit kan door te bellen naar het algemene nummer van Politie Twente, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010076791)

---- --
Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 26 augustus 2010. (uitzendingen om 21.15, 22.15 en 23.15 uur).

Losser
Een tankstation aan de Broekhoekweg te Losser wordt op zaterdag 31 juli 2010 om 18.16 overvallen. De dader bedreigt de pompbediende met een mes en weet geld uit de kassa weg te nemen. Hij vlucht op de fiets. Van deze overval zijn bewakingsbeelden te zien.

Raalte
In Raalte Noord zijn de laatste weken meerdere brandstichtingen gepleegd. De eerste branden betreffen allemaal coniferenbranden, maar op 12 augustus wordt aan de Raarshoekweg een woonhuis met rieten kap in brand gestoken. De politie is een groot onderzoek gestart.

Almelo
In Almelo vinden de laatste tijd ook veel brandstichtingen plaats. Coniferen, containers, auto's en zelfs huizen worden in brand gestoken. Een speciaal team onderzoekt nu de tientallen brandstichtingen.

Zwolle
Het personeel van een geldtransportbedrijf wordt op vrijdag 20 augustus om 07.45 uur overvallen. Dit vindt plaats bij een pinautomaat aan de Forelkolk in Zwolle. De twee overvallers zijn te zien op bewakingsbeelden.

Zwolle
In de wijk Holtenbroek in Zwolle zijn eind juli en begin augustus twee vrouwen aangerand. De aanrander slaat op woensdag 28 juli en dinsdag 3 augustus, tegen middernacht, toe in de buurt van het fietstunneltje aan de Bachlaan te Zwolle.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.
-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer:: 06. 51378079 (Ed Reinshagen) Secretariaat OM: 038-4962134 (Tineke Zwart)

---- --