Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam/Amsterdam, 25 augustus 2010

Air Products breidt range Pharma grade gassen uit met CO2

Air Products, leverancier van gassen en chemicaliën voor diverse markten, heeft haar range van Pharma Grade gassen uitgebreid met kooldioxide (CO2). De Pharma grade gassen zijn gassen van zeer hoge zuiverheid en kwaliteit voor de toepassing in de farmaceutische, cosmetische en veterinaire industrie. Kooldioxide wordt in deze bedrijfstakken vooral gebruikt om de groei van culturen te stimuleren en voor superkritische extracties en chemische synthese. In dezelfde range zijn ook stikstof en zuurstof leverbaar. Alle gassen in de Pharma Grade range zijn leverbaar in 50 liter cilinders en in cilinderpakketten met twaalf 50 liter cilinders.

Net als de andere Pharma Grade gassen wordt de CO2 geproduceerd en geanalyseerd volgens de GMP (Good Manufacturing Practice) deel II, zodat ze volledig voldoen aan de specificaties zoals vastgelegd in de Europese Farmacopee. Het productieproces is samen met het analytische systeem volledig gevalideerd. De Pharma grade gassen voldoen trouwens ook aan de zuiverheidseisen van de Amerikaanse en Japanse Farmacopees.

De complete traceerbaarheid van de producten tot aan de grondstoffen toe, wordt gegarandeerd door een uniek identificatienummer voor elke cilinder en een daaraan gekoppeld analysecertificaat. Dit inspectie-batchnummer maakt het mogelijk om elk analysecertificaat online op te zoeken op APDirect®, de serviceportal van Air Products. Elk certificaat wordt uitgegeven en ondertekend door een gekwalificeerde medewerker van Air Products.

Net zoals de zuurstof en stikstof wordt de Pharma grade CO2 geleverd in speciale cilinders en cilinderpakketten, die zijn voorzien van een 'residual pressure valve (RPV)', een restdrukventiel, dat ervoor zorgt dat er geen gasresten in het systeem terugstromen. Daardoor wordt een constante, hoge kwaliteit gegarandeerd en is het risico van besmetting door externe bronnen geëlimineerd.

Door de farmaceutische gassen van Air Products te gebruiken, kan de klant zijn aandacht helemaal vestigen op de optimalisatie van zijn eigen werk- en productieprocessen; in de wetenschap dat zijn gassen en apparatuur volledig aan alle wettelijke bepalingen en de hoogste kwaliteitseisen voldoen.


---