Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht

Utrecht, 25 augustus 2010

Opheldering ontwikkelingen centrumplan De Meern

D66 zal het college van B&W opheldering vragen over de stand van zaken van centrumplan De Meern. Al 15 jaar is er onduidelijkheid voor winkeliers, ondernemers en bewoners over de te verwachten ontwikkelingen, het plan werd in februari afgewezen door de Raad van State en nooit was er sprake van enige informatievoorziening. Fractievoorzitter Gerda Oskam: "deze gang van zaken getuigd niet van goed bestuur. Betrokkenen hebben het recht te weten wat ze te wachten staat. Ik heb het plan dan ook voor een raadsinformatieavond geagendeerd zodat alle partijen eindelijk hun zegje kunnen doen."

Op 29 juni jl., vier maanden na indiening, kwam het antwoord van het college op schriftelijke vragen over het afkeuren van het bestemmingsplan. De beloofde pagina in het plaatselijke weekkrantje De Brug is echter nooit verschenen en ook heeft het college geen initiatief genomen andere informatieavonden te organiseren. Het afkeuren van het bestemmingsplan heeft tot gevolg dat de ontwikkeling van het nieuwe centrum van De Meern wederom ernstig wordt vertraagd. Nu het winkelcentrum in Vleuterweide over een maand wel al open gaat, zou het college zich zorgen moeten maken over de economische levensvatbaarheid van een nieuw winkelcentrum in De Meern. Ook de gevolgen voor de nieuwe verkeersstructuur in De Meern zouden moeten worden onderzocht.

Oskam: "in het collegeprogramma is opgenomen dat de ontwikkelingen van centrumplan De Meern versneld moeten worden. Om dit, na deze nieuwe vertraging, alsnog mogelijk te maken wil D66 graag alle partijen horen en het onderwerp in de commissie bespreken. Dit om het bestemmingsplan zo goed mogelijk uit te voeren maar ook om te voorkomen dat deze situatie zich in de toekomst weer voor zal doen."


Noot voor de redactie: