Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

106_2010

Kaartverkoop Oktoberfeest van start

Sittard-Geleen, 25 augustus 2010 - De kaartverkoop van het groootste najaarsfeest van zuiden: het Oktoberfeest in Sittard gaat aanstaande zondag 29 augustus van start. Het feest, dat van vrijdag 15 oktober tot en met woensdag 20 oktober in de binnenstad van Sittard gehouden wordt, heeft ook dit jaar weer een aansprekend programma.

Programma Highlights


* Er zijn twee grote feestpaviljoens in Duitse stijl;
* Elke avond is er een live muziekprogramma met nationale en internationale topartiesten! Op het programma staan o.a. Heino, Die Jungen Zillertaler, Jürgen Marcus, Allgau Power, Boney M, Die Randfichten, Cindy und Bert, Palemiger Spatzen, Wir sind Spitze, Jan Smit, Wesley, Giel Beelen, Dieter Koblenz, Partysquad, en House Trippers.
* Er is een kermis met tachtig kermisattracties
* En verder een prachtige glazen tent , met een kleurrijk uitzicht over de kermis en iedere avond top entertainment onder het genot van een pul bier, Weisswein of een halve meter Bratwurst;


* Op vrijdag 15 oktober wordt de 'Oktoberparade' gehouden: Een bonte stoet in 'dirndel en lederhose', begeleid door harmonieën en fanfares, verlichte praalwagens, oude tractoren en artiesten. Niemand minder dan de cheerleaders van de FC Köln en Dieter Koblenz maken de weg vrij voor 'het grote Oktobervat 2010'.
* Op zondag 17 oktober is er een groot internationaal Schutters- en Gildetreffen.
* Speciaal voor de ouderen staat op maandagmiddag 18 oktober: Rimpelpop met o.a. Erwin op het programma.
* En speciaal voor de jeugd is er op woensdagmiddag 20 oktober: Lollypop met o.a. Crist'of de winnaar van Move like Michael Jackson.
* Hoog boven het feestterrein zal er drie keer per dag een optreden van het hogedraad stuntteam: Die Geschwister Weisheit zijn.
* Er is op woensdag 20 oktober een speciale familiemiddag. Op deze dag hebben alle Kermisattracties sterk gereduceerde ritprijzen. Verder is er een 'Meet en Greet' met de kindervrienden Bert en Ernie, Bob en Wendy, het zandkasteel met Toto, prinses Sassa, Koning Koos en Shaun, het schaap.
* Tot slot is er op woensdagavond 28 oktober: Mega vuurwerkshow op Duitse muziek.

Kaartverkoop

Kaarten zijn Online te bestellen via onderstaande websites:

www.amuseerje.nl

www.oktoberfeestsittard.nl

De voorverkoopadressen in Sittard zijn:

Hendriks Mode, Rijksweg Noord 22, Sittard

VVV Sittard, Rosmolenstraat 2, Sittard

Voorverkoop adressen landelijk zijn:

Alle Primera winkels

Meer informatie:

Raadpleeg: www.oktoberfeestsittard.nl voor het complete programma en uitgebreide info.