Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IDC: open API's en interoperabiliteit essentieel voor klanten die cloud computing overwegen

Red Hat opent de cloud voor duizenden applicaties

Amersfoort, 25 augustus 2010 - Red Hat Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen, komt met nieuwe ontwikkelingen in zijn Cloud Foundations portfolio die consistentie bevorderen tussen enterprise applicaties en de cloud. Red Hat is de enige leverancier met een infrastructuur die in staat is een open source flexible cloud stack, met een geïntegreerd besturingssysteem, middleware en virtualisatie te leveren. Bovendien is deze stack ontworpen om te draaien op fysieke servers, virtuele platforms, privé clouds en publieke clouds. Red Hat's oplossingen maakt interoperabiliteit en portability mogelijk. Klanten hebben immers IT-infrastructuren die bestaan uit verschillende hardware- en softwarecomponenten van verschillende leveranciers. Cloud Foundations biedt klanten de mogelijkheid op een effectieve wijze meerdere clouds te gebruiken.

"Uit ons uitgebreide onderzoek blijkt dat open API's en interoperabiliteit essentieel zijn voor klanten die een cloud oplossing overwegen", aldus Gary Chen, research manager, Enterprise Virtualization Software bij IDC. "Het onderzoek toont aan dat 80 procent van de enterprises aangeeft dat het ontbreken van interoperabiliteit standaarden een uitdaging vormt voor het adopteren van cloud computing services. Met Cloud Foundations zit Red Hat op het juiste spoor."

Aanpak voor cloud computing
Red Hat introduceerde in juni 2010 - tijdens de Red Hat Summit in Boston - Cloud Foundations. Cloud Foundations omvat producten voor het implementeren van een privé cloud gekoppeld aan een gedetailleerde reference architecture en implementation cookbook, consulting services en trainingen. Red Hat heeft veel ervaring opgedaan met het bouwen van publieke en enterprise clouds, waardoor de nieuwe oplossingen goed ontvangen zijn door enterprises. Een aantal geselecteerde klanten is nu bezig met het previewen van de technologie in Red Hat's volgende versie van Cloud Foundations.

De nieuwe versie van Cloud Foundations tracht klanten uitgebreide portability te bieden door het leveren van nieuwe technologieën en oplossingen binnen vier belangrijke gebieden:


* Portable computing
De cloud management mogelijkheden biedt klanten de tools om een cloud te implementeren en te beheren. Daarnaast biedt het schaalbaarheid, resource management en portals via een cloud engine, self-service portal, tools en Deltacloud API's. De oplossingen staan klanten toe computing te verplaatsen naar de virtualisatietechnologie naar keuze of virtuele machines in de publieke cloud.


* Portable applicaties
Red Hat's application builder biedt cloud application lifecycle management. Met de portability van applicaties en workloads kunnen klanten een applicatie een keer maken en het overal inzetten. Met Red Hat's application builder kunnen klanten hun applicaties consistenter beheren binnen fysieke, virtuele en cloud implementaties.


* Portable diensten
De cloud services van Red Hat voorzien klanten in de technologieën die ze nodig hebben om vaak gebruikte applicatie features te implementeren, een belangrijke vereiste voor het inzetten van privé clouds. Met Red Hat's cloud services, zijn klanten bovendien in staat deze features samen met de verbonden workloads tussen meerdere clouds te verplaatsen. Bijvoorbeeld, storage services bieden data persistentie, en messaging services zorgen ervoor dat data verplaatst kan worden binnen en buiten de cloud.


* Portable programmeermodellen
Via Red Hat's Platform as a Service (PaaS) oplossing, die is ontworpen om de investeringen van een bedrijf ten aanzien van applicaties te beschermen, hoeven ontwikkelaars maar een keer iets te bouwen en kunnen ze het overal inzetten: op traditionele servers, gevirtualiseerde servers, privé clouds en in publieke clouds.

"Wij richten ons op al deze gebieden voor portability in de cloud omdat ze een essentieel geheel vormen", zegt Scott Crenshaw, vice president en general manager, Cloud Business bij Red Hat. "Als je je computerkracht kan migreren naar waar je maar wilt, maar je data is gebonden aan een bepaalde cloud, ben je nog niet veel verder. Bij Red Hat willen we klanten de tools bieden die ze nodig hebben voor de cloud gecombineerd met echte portability."

Ondersteuning van toonaangevende partners
"Red Hat en Ingres werkten jarenlang aan een missiekritische infrastructuur op open standaarden. We kijken ernaar uit om deze open benadering naar de cloud te brengen met de Ingres database als een gecertificeerde oplossing binnen Red Hat Cloud Foundations", zegt Roger Burkhardt, president en CEO van Ingres. "Klanten kunnen de Ingres, JBoss en Red Hat Enterprise Linux stack combineren met de Deltacloud API om snel applicaties te bouwen die transfeerbaar zijn tussen hun privé clouds en de toonaangevende publieke cloud leveranciers."

"Intel heeft een langdurige relatie met Red Hat, waarbij we samenwerken op gebied van Linux, virtualisatie en cloud computing", zegt Billy Cox, director of Cloud Software Strategy bij Intel. "Als onderdeel van de Intel® Cloud Builder heeft Intel Red Hat Cloud Foundations ingezet in de Intel labs. Samen met Red Hat willen we ons ten aanzien van cloud oplossigen blijven richten op het belang van interoperabiliteit, portability en veiligheid." "Samen met Red Hat helpen wij, met onze toonaangevende oplossingen, bedrijven een flexibele privé clouds infrastructuur te bouwen die kosten verminderen en met een hoog serviceniveau", zegt Don Angspatt, vice president Product Management bij Symantec. "Klanten zoeken naar een flexibele en open manier om hun bedrijfskritieke applicaties naar de cloud te brengen zonder risico's."

Kijk voor meer informatie over Cloud Foundations op: www.redhat.com/solutions/cloud.

Red Hat en IDC organiseren 25 augustus om 17.00 uur (CET) een webcast over deze aankondiging die live wordt uitgezonden via internet. De webcast of de replay is te zien via: http://www-waa-akam.thomson-webcast.net/us/dispatching/?event_id=4823cc54f791257334ecc3038e901faf&portal_id=af9b227bf07c733390c2738ee0330646.

Meer informatie over Red Hat is te vinden op: www.redhat.com. Voor meer nieuws zie: www.press.redhat.com.

Over Red Hat
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen en is opgenomen in de S&P 500, een belangrijke Amerikaanse beursindex. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 65 vestigingen over de hele wereld. CIO's hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de zesde maal op rij verkozen als een van de beste leveranciers van enterprise software. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met zijn besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de Red Hat Enterprise Virtualization en JBoss Enterprise Middleware. Red Hat biedt zijn klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.




Ingezonden persbericht