Ingezonden persbericht


Persbericht

Barendrecht, 25 augustus 2010

Nieuwe AutoCAD 2011 helpt productiviteit met 44% te verbeteren

Autodesk, Inc, wereldwijd leverancier van 3D-ontwerpsoftware, heeft de resultaten van een onderzoek naar de productiviteit van AutoCAD 2011 bekendgemaakt. In het onderzoek, dat uitgevoerd is door het Amerikaanse adviesbureau David. S. Cohn Consulting, werden de prestaties van AutoCAD 2011 vergeleken met die van AutoCAD 2008 in typische ontwerptrajecten binnen verschillende industrieën. Het adviesbureau constateerde dat gebruikers die hun AutoCAD 2008-versie upgraden naar AutoCAD 2011 een productiviteitsstijging realiseren van gemiddeld 31 procent. Wanneer gebruikers niet alleen op AutoCAD 2011 overstappen maar ook upgraden naar Windows 7 met een nieuw HPZ200 werkstation, verbetert de productiviteit zelfs met 44 procent.

"De resultaten van het onderzoek bleken veel extremer dan ik had gedacht", zegt David Cohn, onderzoeker en expert in het gebruik van AutoCAD. "Om AutoCAD 2011 te testen, heb ik acht ontwerpen geselecteerd waar een gemiddelde gebruiker ongeveer een half uur tot een halve dag per ontwerp voor nodig heeft. Deze ontwerpen heb ik zowel in de 2008- als in de 2011-versie uitgevoerd. Het onderzoek liet zeer grote verschillen in productiviteit zien: met AutoCAD 2008 kostte het 13 uur en 24 minuten om alle ontwerpen te realiseren, terwijl diezelfde taken met AutoCAD 2011 in 9 uur en 16 minuten afgerond waren."

Het onderzoek toonde aan dat bij standaard ontwerpen de productiviteit van individuele gebruikers verbeterde met 15 tot maar liefst 94 procent. Dit is te danken aan uitstekende toegankelijkheid van de user interface en nieuwe features en functionaliteiten. "Doordat de productiviteit zo sterk verbetert, zullen de meeste gebruikers de investering van de upgrade naar AutoCAD 2011 er gemakkelijk uithalen," licht Cohn toe.

Uit het onderzoek komen de volgende productiviteitsverbeteringen naar voren:
- 50 procent door nieuwe functionaliteiten in oppervlaktemodellering, oppervlakte-associativiteit en beschikbare materialen;
- 40 procent door het gebruik van dimensionale constraints en constraints als annotaties;
- 39 procent door verbeterde mogelijkheden voor arceren en het direct wijzigen van objecten met behulp van grips;
- 20 procent door het gebruik van een ribbon interface, 3D gizmo's, verbeterde selectiemogelijkheden, snellere navigatie met behulp van de Autodesk ViewCube 3D navigatie-widget, en de mogelijkheid een oppervlak te creëren door een gekromde rand van een solid te extruderen.

"De grootste kostenpost binnen een ingenieurs- of ontwerpbureau is tijd. Autodesk werkt al 28 jaar aan de ontwikkeling van dit product en we proberen nog steeds om nieuwe mogelijkheden en verbeterde functionaliteiten te realiseren zodat ontwerpers en ingenieurs projecten sneller en met dezelfde kwaliteit kunnen uitvoeren," vertelt Guri Stark, vice president AutoCAD en Platform Products bij Autodesk. "Dit onderzoek heeft aangetoond dat AutoCAD 2011 zijn belofte van verhoogde prestaties waarmaakt, en daarmee de snelheid, kracht en flexibiliteit biedt om ontwerpen naar een hoger niveau te tillen."

Voor meer informatie over de uitkomsten van het onderzoek: http://www.autodesk.com/productivity


---