Provincie Overijssel

Besluitenlijst Van 24 augustus 2010

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Onderwerp: Benoeming leden adviescommissie "Productiefonds Oost Nederland 2010 t/m 2012" (GM-beslissing d.d. 24-08-2010) Kenmerk: 2010/0131582

GS hebben voor de beoordeling van aanvragen in het kader van de subsidieregeling Productiefonds Oost Nederland 2010 t/m 2012 een adviescommissie benoemd.

Onderwerp: Verslag Woonberaad dd. 27-11-2008
Kenmerk: 2009/0008771

Gedeputeerde Staten nemen kennis van het verslag Woonberaad Overijssel
d.d. 27-11-2008 waarin o.a. is gesproken over de kredietcrisis en de gevolgen voor de woningbouw en de woningmarkt in Overijssel.

Onderwerp: Realisatieovereenkomst Ruimte voor de Vecht 2009 en uitvoeringsprogramma Vecht en Vechtdal 2009 Kenmerk: 2009/0070940

Ruimte voor de Vecht is een programma, met als doel de veiligheid van de rivier de Vecht blijvend te garanderen, een sociaal-economische impuls voor het Vechtdal te geven en de natuuropgaven in het gebied te realiseren. Leidraad hierin is de omvorming van de Vecht tot halfnatuurlijke laaglandrivier. Deze halfnatuurlijke laaglandrivier moet goed zichtbaar zijn in het landschap en bewoners en toeristen kunnen straks meer dan nu van de rivier en het landschap genieten. Daarnaast wil het programma belangrijke economische dragers van het gebied, te weten de landbouw en het toerisme, versterken. Ten slotte is het ook de bedoeling om de cultuurhistorische binding van de bewoners en de dorpskernen met de Vecht en het Vechtdal meer voor het voetlicht te brengen en de sociale binding te versterken. Vooruitlopend op het vaststellen van het visiedeel van het masterplan Ruimte voor de Vecht willen de partners nu al starten met de realisatie van een aantal concrete projecten die zonder problemen nu al kunnen worden uitgevoerd en die passen binnen de uitgangspunten en bijdragen aan de doelstellingen van het programma. Hiervoor ondertekenen zij op 4 juni a.s. een realisatieovereenkomst waarin zij zich verplichten om nog dit jaar te starten met de feitelijke werkzaamheden van acht realisatieprojecten.

Onderwerp: Intrekkingsbesluit onderdelen reactieve aanwijzing bestemmingsplan "Buitengebied Ommen", gemeente Ommen Kenmerk: 2010/0051541

De gemeenteraad van Ommen heeft op 18 februari 2010 het bestemmingsplan "Ommen" vastgesteld. Het nieuwe plan voorziet in een actualisering van het geldende bestemmingsplan voor het Buitengebied. GS hebben tegen het vastgestelde bestemmingsplan op diverse onderdelen (ondermeer ruimtelijke kwaliteit/kwaliteitsimpuls, EHS, natuur en landschap, reconstructie en recreatie) bij besluit van 23 maart 2010 een reactieve aanwijzing gegeven, vanwege strijd met het provinciale Omgevingsbeleid (Omgevingsvisie Overijssel 2009 en de Omgevingsverordening Overijssel 2009). Na het geven van de reactieve aanwijzing heeft de gemeente Ommen aanvullende informatie geleverd, waarna is gebleken dat de reactieve aanwijzing niet voor alle onderdelen noodzakelijk is. In overleg met de gemeente hebben GS besloten om de reactieve aanwijzing voor een aantal gebieden/onderdelen in te trekken. Dit betekent dat de betrokken onderdelen van het bestemmingsplan door het intrekkingsbesluit van GS weer van kracht zijn geworden. Burgemeester en wethouders van Ommen zullen de betreffende onderdelen van het bestemmingplan vervolgens door publicatie bekend maken.

Onderwerp: Onderhandelaarsakkoord arbeidsvoorwaarden provincies 2009-2011 Kenmerk: 2010/0120433

Gedeputeerde Staten verlenen goedkeuring aan het d.d. 3 juni 2010 bereikte onderhandelaarsakkoord 'arbeidsvoorwaarden provincies 2009-2011'

Onderwerp: Ondertekening overeenkomst realisatie geluidsschermen Borne Kenmerk: 2010/0139141

Gedeputeerde Staten hebben besloten om in te stemmen met de concept-realisatieovereenkomst voor plaatsing van een geluidsscherm in de gemeente Borne, gelegen langs de spoorlijn Deventer-Oldenzaal.

Het te plaatsen scherm maakt onderdeel uit van het NaNOV-project. In het kader van dit project worden langs de spoorlijn Deventer-Oldenzaal vervroegd saneringsmaatregelen uitgevoerd in verband met het extra goederenvervoer dat op de lijn verwacht wordt na het niet doorgaan van de Noord-Oostelijke Verbinding.

Onderwerp: Ondertekening overeenkomst realisatie geluidsschermen Almelo Kenmerk: 2010/0139253

Gedeputeerde Staten hebben besloten om in te stemmen met de concept-realisatieovereenkomst voor plaatsing van een geluidsscherm in de gemeente Almelo, gelegen langs de spoorlijn Deventer-Oldenzaal. Het te plaatsen scherm maakt onderdeel uit van het NaNOV-project. In het kader van dit project worden langs de spoorlijn Deventer-Oldenzaal vervroegd saneringsmaatregelen uitgevoerd in verband met het extra goederenvervoer dat op de lijn verwacht wordt na het niet doorgaan van de Noord-Oostelijke Verbinding.

Onderwerp: Tweede diverse-postenwijziging 2010; 15e wijziging Programmabegroting 2010 Kenmerk: 2010/0135248

Gedeputeerde Staten hebben besloten het Statenvoorstel over de Tweede diverse-postenwijziging 2010; 15e wijziging van de Programmabegroting 2010 aan te bieden aan Provinciale Staten. Hierin worden wijzigingen van de begroting voorgesteld die voortvloeien uit de uitvoering van het bestaande beleid. Deze hebben geen invloed op de doelstellingen of taken, maar wel op de hiervoor beschikbare budgetten. De wijzigingen hebben een budgettair neutraal karakter en betreffen uiteenlopende activiteiten uit de provinciale begroting.

Onderwerp: Vastgesteld bestemmingsplan "Buitengebied 2006, partiële herziening Hardenbergerweg 141 en tegenover 141"; gemeente Tubbergen Kenmerk: 2010/0137708

Stal Maathuis te Geesteren heeft in verband met de export van paarden behoefte aan een isolatiestal op een afzonderlijke locatie. Hiervoor wordt een deel van bestaand agrarisch bouwperceel benut. Vanwege de specifieke functie en de toevoeging van een bedrijfswoning, wordt het perceel apart als paardenhouderij bestemd. Tegen het door de raad vastgestelde plan zijn door omwonenden 2 brieven met bedenkingen ingediend, die vrezen voor aantasting van hun woon- en leefgenot en beperkingen in de agrarische bedrijfsvoering. Gedeputeerde Staten hebben besloten om het bestemmingsplan goed te keuren en de ingediende bedenkingen ongegrond te verklaren.

Onderwerp: Inkoop- en aanbestedingsbeleid 2010-2015 Kenmerk: 2010/0108327

GS hebben het inkoop- en aanbestedingsbeleid voor de periode 2010-2015 vastgesteld. Het beleid beschrijft op transparante wijze hoe de provincie Overijssel de doelstellingen op inkoop- en aanbestedingsgebied (rechtmatig en doelmatig handelen) verwezenlijkt en op welke manier zij haar inkooptaken uitvoert.




Provincie Overijssel