Ingezonden persbericht


Drents Museum tot najaar 2011 gesloten

Zoals u wellicht weet is het Drents Museum in Assen een jaar lang gesloten voor een grote verbouwing. Het museum krijgt een nieuwe tentoonstellingsvleugel (ontworpen door Erick van Egeraat) en er komen verschillende bouwkundige aanpassingen in het huidige gebouw. Alle vaste presentaties worden helemaal opnieuw ingericht, het Museumcafé uitgebreid en er komt een nieuwe entree en een ruimere Museumwinkel. In het najaar van 2011 heropent het museum met de grote tentoonstelling 'De Tang-dynastie. De Gouden Eeuw van China' en is het nieuwe Drents Museum een feit.

In de tussentijd zijn we dus gesloten voor het publiek. Toch zitten we niet stil. In bijgevoegde publieksfolder leest u meer over een aantal activiteiten die het museum de komende tijd organiseert en over een aantal toekomstige tentoonstellingen. Deze folder zal tijdens de Uitmarkt Amsterdam aan het publiek worden uitgedeeld.

Vanaf het najaar 2011 is het museum weer open. De exacte openingsdatum is op dit moment nog niet bekend, maar zal te zijner tijd groots worden aangekondigd.

Uiteraard blijven wij u regelmatig op de hoogte houden van actuele gegevens. Wilt u meer informatie belt u dan gerust met de afdeling communicatie van het Drents Museum of kijk op onze website www.drentsmuseum.nl. Alle actuele gegevens worden daar de komende tijd op gepubliceerd.

Afdeling communicatie Drents Museum
Ellen ter Hofstede, T. 0592 - 377 707, e.hofstede@drenthe.nl Yvet de Boer, T. 0592 - 377 705, y.deboer@drenthe.nl www.drentsmuseum.nl