Ingezonden persbericht


Persbericht

Barendrecht, 25 augustus 2010

Autodesk biedt Gensos deelname aan in Clean Tech Partner Program Autodesk stelt oplossingen ter beschikking die innovatie bevorderen en de doorlooptijd van productontwikkeling versnellen

Autodesk, Inc., aanbieder van innovatieve 3D-ontwerpsoftware voor werktuigbouwkundigen, de bouwsector en de film- en game-industrie, heeft high-tech onderneming GENSOS uitgenodigd deel te nemen aan het Autodesk Clean Tech Partner Program. In het kader van dit programma stelt Autodesk zijn Digital Prototyping-software ter beschikking aan startende bedrijven die zich bezighouden met schone technologieën.

GENSOS is in 2008 opgericht als spin-off van de sectie Energietechnologie van de Technische Universiteit Delft. GENSOS ontwikkelt en commercialiseert duurzame vergassingstechnologieën voor biomassa en afvalstromen. Het bedrijf kiest doelbewust voor ontwikkeling van innovatieve duurzamere energietechnologieën, omdat het daarmee de toenemende schaarste, de bijbehorende hoge prijzen van fossiele brandstoffen en de toenemende milieuvervuiling door fossiele energie- en procestechnologieën op zijn minst gedeeltelijk kan aanpakken.

Gerton Smit, een van de bestuurders van Gensos, over het Autodesk-initiatief: "Wij hebben dankzij het Clean Tech Partner Program de beschikking over de Autodesk-pakketten Autodesk Inventor, Showcase en Vault. Bovendien hebben we Algor Professional aangeschaft, een Autodesk-oplossing die zeer goed bruikbaar is in onze sector. Inventor gebruiken we met name voor het 3D-procesontwerp, Algor zullen we gebruiken om de procescondities te voorspellen en te optimaliseren. Al met al een pakket aan toepassingen waarmee we onze vergassingstechnologieën naar een nog hoger plan kunnen tillen."

Autodesk kan op dit moment al meer dan 600 Europese bedrijven tot zijn klanten rekenen die zich bezighouden met schone technologieën. Het Clean Tech Partner Program zal dit aantal waarschijnlijk nog verder doen oplopen.


---