Diergaarde Blijdorp


---

Blijdorp-gier siert Roteb-wagens:
op z'n Rotterdams samenwerken aan schone stad
25-08-2010
Sinds kort rijden er tien vuilniswagens en tien veegwagens van Roteb door Rotterdam met een opvallende afbeelding van een vliegende gier uit Diergaarde Blijdorp en de boodschap Leer Manieren van de Gieren. Ruim je rommel op! Dit is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Roteb en Blijdorp in samenwerking met ARA en de Willem de Koningacademie...

Zowel Diergaarde Blijdorp als Roteb willen mensen zoveel mogelijk stimuleren om hun eigen rommel op te ruimen en zodoende mee te werken aan een schoner milieu. De Roteb voert al jarenlang de schone stadcampagne. Blijdorp heeft als doel om bezoekers van de Diergaarde bewust te maken van het belang van een schoon en duurzaam milieu.

Deze zomer opende Blijdorp de Afrikaanse gierenrots als onderdeel van het ruime savannegebied. Gieren staan bekend als de opruimers van de natuur en zijn onmisbaar voor het ecosysteem. Niet zo vreemd dus dat beide partijen, die overigens ook nog goede buren zijn, zich daarom hebben laten inspireren door deze specifieke eigenschap van de gier. Dit in de hoop dat Rotterdammers zich aangesproken voelen hun stad ook schoon te houden.

ARA, het Rotterdamse reclamebureau waar Diergaarde Blijdorp een jarenlange samenwerking mee heeft, zorgde voor de creatie en betrok ook de Willem de Koning academie erbij. Uiteindelijk werd de slogan van Iris Dijkers, student aan de reclameopleiding van de academie, door alle partijen gekozen. Zo is het uiteindelijk een vruchtbare samenwerking geworden tussen vier Rotterdamse organisaties.

De Rotebwagens met de afbeelding van de gier blijven in ieder geval t/m 31 oktober door de straten van Rotterdam rijden. Roteb zal ook op bepaalde momenten voorlichtingsactiviteiten organiseren in samenwerking met Blijdorp.