Vestia


26-8-2010

Start verhuur Carré Escamp in zicht

---

Als 65-plusser of met een fysieke beperking wonen in een ruim en betaalbaar appartement in een levendige omgeving? Vanaf volgend voorjaar is dit mogelijk in Carré Escamp aan de Escamplaan. Hier bouwt Vestia 52 sociale huurappartementen. De corporatie biedt toekomstige bewoners verschillende keuzes in tegelwerk en sanitair en start daarom binnenkort met de verhuur. Half september staan de woningen in de woonkrant. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2011.

Start verhuur
De appartementen, die worden verhuurd in de sociale sector, krijgen een huurprijs rond de EUR 645,- per maand. Dat is net onder de huurprijsgrens. Huurtoeslag aanvragen is dus mogelijk. Bij alle appartementen hoort een parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. De huurprijs hiervoor is EUR 50,- per maand. Indien voorradig is het mogelijk een extra plaats te huren. Geïnteresseerden kunnen reageren via de woonkrant van 15 september of
www.woonnet-haaglanden.nl. Om te reageren heeft u een Woonpas nodig.

Een omgeving vol levendigheid
Op de begane grond komt het buurtcentrum Escampade en het kinderdagverblijf 2Samen. Vlak ernaast twee basisscholen. Het nieuwe clubgebouw en de sportvelden van korfbalvereniging Ready zijn al in gebruik genomen. Carré Escamp wordt dus een plek voor mensen die houden van een levendige omgeving. De 52 appartementen, verdeeld over twee torens, zijn ruim met drie of vier kamers. Standaard zijn ze rolstoeltoegankelijk, met brede deuren en voldoende manoeuvreerruimte. Andere aanpassingen zijn, als dat nodig is, gemakkelijk aan te brengen. Hierbij valt te denken aan een douchebeugel of douchestoel. De vergoeding hiervoor kunt u aanvragen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Keuze in wonen
Vestia wil in de steden en dorpen waarin zij actief is, een grote variatie aan woonmilieus bieden. Om de keuze in wonen groter te maken, investeert deze corporatie daarom fors in vernieuwing van buurten en wijken om differentiatie in woningbezit te realiseren. Naast het renoveren van bestaande woningen bouwen wij ook nieuwe sociale huurwoningen.

*

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in de rest van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt.