Ingezonden persbericht

10 Hasselblad Masters
2009-2010
'Emotion'

5 september t/m 5 december 2010
Fotogalerie In de Gewelven - Kasteel Woerden

Hasselblad Masters 2009-2010: Wereldwijde primeur Woerdense Fotogalerie 'In de Gewelven'

Woerden - Met het indrukwekkende werk van tien Hasselblad Masters 2009-2010 haalt de Woerdense Fotogalerie 'In de Gewelven' een wereldwijde primeur in huis. Vanaf 5 september zijn de foto's voor het eerst te zien in de kelders van Kasteel Woerden.

De tien exposerende fotografen zijn afkomstig uit alle continenten en drongen door tot de jaarlijkse Masters of Photography Awards. Het werk van Hasselblad Masters staat wereldwijd bekend als de prestigieus, vernieuwend en kwalitatief het hoogst haalbare. In de rij van winnaars klinken de namen van zowel gevestigde fotografen als aanstormend talent.
De fotografen zijn ingedeeld in categorieën maar fotografeerden met een gezamenlijk thema. Voor 2010 is het thema 'emotion'. Dit levert naast indringende portretten en betoverende landschappen ook veel vrije en innovatieve fotografie op. De foto's zijn gemaakt met het nieuwste pronkjuweel van Hasselblad, de toonaangevende H4D.

Internationale jury
Jaarlijks kan Hasselblad rekenen op duizenden inzendingen voor de wedstrijd. Uiteindelijk bereiken honderd fotografen de finale. Een internationale jury, met onder meer de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn, bepaalt uiteindelijk de winnaars. Alle inzenders worden streng beoordeeld creativiteit, compositie, concept en technische vaardigheden.
Alle winnaars mogen zich een jaar lang Hasselblad Master noemen en krijgen de beschikking over de apparatuur voor de vervaardiging van hun beelden.

Duizenden bezoekers
Fotogalerie 'In de Gewelven' in Kasteel Woerden wist zich in mei 2010 direct prominent op de fotografiekaart te plaatsen door te openen met het Japanse werk van Ed van der Elsken. Duizenden bezoekers hebben de toegang tot de kelders van het kasteel sindsdien weten te vinden.
De gratis toegankelijke expositieruimte werd opgericht door de fotografen Hans van Ommeren (initiatiefnemer en Hasselblad Master in 2001), Herman van de Haar en Daniëlle Verweij. De drie hebben zich ten doel gesteld om, geheel belangeloos, steeds weer een expositie van topniveau te bieden aan een breed publiek. Op het verlanglijstje staan onder meer nog het werk van de Nederlandse fotografen Eddy van Wessel en Danny Ellinger. In voorbereiding zijn ook exposities van fotografen die internationale faam genieten.

Openingstijden
5 september tot en met 5 december 2010. Entree: gratis. Fotogalerie 'In de Gewelven' is geopend van maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur, op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Entree via hoofdingang Kasteel. Grandcafé en restaurant aanwezig.
Gevestigd in de gewelven van Grand Kasteel Woerden, Kasteel 3,
3441 BZ Woerden. Achter het kasteel is een ruime parkeerplaats aanwezig. Het kasteel is gelegen op vijf minuten loopafstand van station (volg centrum). Kies de hoofdingang over de brug en volg de routebeschrijvingsborden Fotogalerie 'In de Gewelven'.

www.fotogalerieindegewelven.nl
info@fotogalerieindegewelven.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE NIET TER PUBLICATIE

Voor aanvullende informatie, foto's en interview-verzoeken kunt u contact opnemen met Daniëlle Verweij, info@danielleverweij.com of 06 - 15 14 00 08.