Ingezonden persbericht

AD Nederland wordt exclusieve distributeur Gulf smeermiddelen

26 augustus 2010 - Autodistribution Nederland B.V. (ADN) heeft een meerjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met Gulf Oil Nederland B.V. ADN wordt hiermee de exclusieve distributeur van Gulf smeermiddelen voor de merkonafhankelijke automobielmarkt in Nederland. De levering van de smeermiddelen zal gebeuren via de 100 aangesloten ADN-automaterialengrossiers in Nederland.
Paul Greijn, adjunct directeur van ADN verklaart de keuze van ADN voor Gulf: "Sinds vele jaren zijn de AD Grossiers actief op de markt van smeermiddelen. Deze nieuwe stap geeft de AD-organisatie de mogelijkheid om met het A-merk Gulf onze positie op deze markt verder uit te bouwen."

Ineke van der Meer, directeur van Gulf Oil Nederland B.V. over de nieuwe samenwerking: "Het fijnmazige distributienetwerk van ADN, gecombineerd met de hoge automatiseringsgraad en marketingpower, zijn voor Gulf de belangrijkste redenen om deze overeenkomst met ADN aan te gaan. Gulf Oil Nederland ziet de samenwerking met ADN als een belangrijk instrument om het A-merk Gulf in Nederland nog sterker in de markt te positioneren."

Aanvullende informatie

Autodistribution Nederland B.V.
Autodistribution Nederland B.V. (ADN) is één van de grootste distributeurs in Nederland van auto-onderdelen, equipment en gereedschappen voor de automotive markt. De producten worden verkocht en geleverd door een landelijk netwerk van AD Grossiers. De centrale vestiging (ADN) is voorzien van een groot, modern en uiterst efficiënt, semi-automatisch magazijn. Vanuit de centrale vestiging wordt de landelijke logistiek, helpdesk ondersteuning, marketing, verkoopondersteuning en trainingen verzorgd voor de AD Grossiers en de autobedrijven.

Gulf Oil Nederland B.V.
Gulf levert vloeibare brandstoffen en smeermiddelen rechtstreeks aan diverse branches en via Gulf Tankstations. Gulf produceert zelf smeermiddelen en aanverwante producten in haar eigen smeermiddelenfabriek, Transnational Blenders (TNB) te Dordrecht. Gulf Oil Nederland heeft een breed assortiment smeermiddelen dat voldoet aan de hoge eisen van de West Europese markt. Gulf biedt naast de automobielsector ook lage viscositeitoliën voor zwaardere dieselmotoren conform de nieuwste eisen. Verder verzorgt Gulf een compleet pakket transmissieoliën.