Ingezonden persbericht

De Bilt, 26 augustus 2010

Persbericht

Grontmij rondt overname Ginger af

Grontmij bezit nu 98,64 procent van de aandelen Ginger

Grontmij kondigt aan het openbare bod op de aandelen Ginger met succes te hebben afgerond. Vandaag publiceerde de Franse Autorité des Marchés Financiers (`AMF') de resultaten van het openbare bod. Gedurende het openbare bod, van 23 juli tot en met 19 augustus 2010, verkreeg Grontmij France S.A.S., de Franse dochteronderneming van Grontmij, 1.308.336 aandelen Ginger voor een prijs van 28,20 per aandeel. Samen met de aandelen die voor de opening van het openbare bod werden verkregen bezit Grontmij nu 4.197.262 aandelen, hetgeen 98,64% van de aandelen vertegenwoordigt en ten minste 98,62% van de stemrechten van Ginger (op basis van 4.255.341 aandelen en een maximum van 4.255.964 stemrechten in totaal).

Nu de aandelen Ginger die niet tijdens het openbare bod zijn aangeboden minder dan 5% van het kapitaal en de stemrechten van Ginger vertegenwoordigen, is Grontmij van plan om zo snel mogelijk en in elk geval binnen drie maanden vanaf nu een verplichte squeeze-out (`retrait obligatoire') te verzoeken. Deze intentie was door Grontmij reeds aangekondigd in haar `note d'information' over het openbare bod (kenmerk AMF nr. 10268 van 20 juli 2010). De beoogde squeeze-outprijs per aandeel Ginger zal 28,20 bedragen en is onderworpen aan een conformiteitsbesluit van de AMF en een aanvullend rapport van een onafhankelijke deskundige die handelt in overeenstemming met de bepalingen van de algemene voorschriften van de AMF.

Het tijdsbestek en de procedure van de squeeze-out zullen door de AMF en Euronext worden gepubliceerd. Na de squeeze-out zullen de aandelen Ginger uit de notering aan Euronext Parijs worden gehaald.

Sylvo Thijsen, CEO Grontmij: `We zijn verheugd dat de transactie met succes is afgerond en dat Ginger nu onderdeel is van de Grontmij-groep. Grontmij behoort nu tot de top 5 van de ingenieurs- en adviesbranche in Europa en we zijn goed op weg met onze strategie om het grootste ontwerp-, advies- en managementbureau van Europa te worden op het gebied van duurzame woon- en werkomgeving. Wij zien de transactie als verder bewijs van ons commitment om kansen te benutten als deze zich voordoen en om onze lange termijn doelstellingen te realiseren, om zo waarde voor onze aandeelhouders en voordelen voor onze klanten en medewerkers te creëren. Met de

volledige toewijding, kennis en expertise van zowel Ginger als Grontmij hebben we het volste vertrouwen in de toekomst.'