Ingezonden persbericht


Concept P E R S B E R I C H T

Gouda/Valkenburg, 17 augustus 2010

26 augustus aanstaande: afsluiting van de traditionele Goudse Kaas- en Ambachtenmarkt

---

Als afsluiting van het succesvolle seizoen van de Goudse Kaas- en Ambachten-markt, die vanaf 24 juni jl. elke donderdag vanaf 10.00 uur op de Goudse markt plaatsvond, wordt op 26 augustus tussen 10.00 en 12.30 uur, op initiatief van Uniekaas, een Kaas- en Wijnproeverij georganiseerd.

In de directe omgeving van de Kaasweg kunnen bezoekers van de Kaas- en Ambachtenmarkt gratis een aantal kazen met de daarbij geselecteerde wijn proeven. Uniekaas sluit hiermee op deze morgen de dit seizoen door meer dan 45.000 bezoekers bezochte Kaas- en Ambachtenmarkt af.

Kaas- en Ambachtenmarkt
Op de laatste Kaas- en Ambachtenmarkt van het seizoen kunnen de bezoekers weer zien hoe de boeren in klederdracht uit de omgeving de kaas laten wegen en deze daarna met 'handjeklap' verkopen. In de Kaaswaag kunnen de bezoekers zelf kaas boren en keuren waarna de kaaskeurmeester een origineel certificaat van de keuring ondertekent. Tevens bestaat de mogelijkheid om jezelf te laten wegen op de authentieke kaasbascule of een ritje te maken met de 'Goudse Kaas Express' (paard en wagen). Bovendien kan men raden naar het gewicht van de kazen op het kaasbrik voor de Waag. De Waag, het monument van de Goudse Kaashandel werd in 1667 gebouwd toen Gouda het recht van de Staten van Holland had gekocht om zelf goederen te wegen en er belasting over te heffen.

Op deze laatste dag van de Kaas- en Ambachtenmarkt is het in de Waag gevestigde museum nog geopend tot 17.00 uur.