Ingezonden persbericht



---


Website Jong in Bronckhorst online

Bronckhorster jongeren die meer willen weten over geldzaken, (homo)seksualiteit, gezondheid, problemen thuis, maar ook over hoe ze een feest kunnen organiseren of waar leuke activiteiten zijn, kunnen vanaf 26 augustus 2010 terecht op de website www.jonginbronckhorst.nl. Wethouder Josephine Steffens (Jeugd- en onderwijsbeleid) opent op deze dag de website met een feestelijke bijeenkomst op de vmbo-school 't Beeckland in Vorden.

Voor en door jongeren
Jonginbronckhorst.nl is niet alleen een informatieve, maar vooral een leuke en interactieve website. Jongeren kunnen hun eigen ervaringen plaatsen, reageren op stellingen en - na autorisatie - zelf foto's plaatsen in het fotoalbum. Verder zijn ze betrokken bij de opzet en het beheer van de site in zijn geheel. Uniek in Nederland is dat de gemeente Bronckhorst, naast de gangbare items, speciaal inzoomt op de jonge mantelzorger.

Jongin project
Jonginbronckhorst.nl is een interactieve website die alle informatie voor jongeren in de gemeente Bronckhorst bundelt. De site is onderdeel van het landelijke Jongin project waarbij inmiddels 55 gemeenten en twee provincies zijn aangesloten. Al deze websites worden lokaal op maat gemaakt een vormgegeven. Door deze formule wordt de algemene, landelijk onderhouden, informatie gekoppeld aan een lokaal databestand en aangevuld met lokale informatie van de jongin-redactieraad.


---

Hengelo, 19 augustus 2010

U bent uitgenodigd om de lancering van de website bij te wonen. Locatie: 't Beeckland (hoofdgebouw), Het Hoge 41, 7251 XV Vorden, aanvang 12.15 uur



Ingezonden persbericht