Gemeente Lelystad

Architectuurcafé 26 augustus in Hanzeborg

Vrijdag 20 augustus 2010
Het multifunctionele complex Hanzeborg

Op donderdag 26 augustus is er om 19.30 uur een architectuurcafé in Hanzeborg, het nieuwe multifunctionele complex in de wijk Hanzepark.

Programma

Bram Vonk (Woonzorg Flevoland) en Jan Dekker (Welzijn Lelystad, dat het programma in Hanzeborg invult namens de gemeente) geven in een korte inleiding hun visie op welzijnswerk en ouderenzorg in Hanzeborg. John Mol (EGM architecten) vertelt hoe zijn bureau het programma van eisen heeft vertaald in het gebouw en hoe het gebouw stedenbouwkundig in het gebied is ingepast. Samen met de sprekers kan daarna het gebouw bekeken worden. De avond wordt organiseerd door stichting ALS (Architectuur, Landschap en Stedenbouw).

Complex Hanzeborg

Hanzeborg is de eerste multifunctionele accommodatie in Lelystad en gaat de wijk voorzien van diverse diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Daarmee wordt Hanzeborg het centrum van ontmoeting van de wijk én het kloppend hart van woonzorgzone Hanzepark. Bovendien is Hanzeborg, gebouwd in de Dudokstijl die kenmerkend is voor Hanzepark, een bijzondere architectonische toevoeging aan de wijk. Het complex wordt vanaf begin oktober in gebruik genomen.

Locatie en tijd


* Locatie: Hanzeborg (achter het NS-station)
* Aanvang: 19.30 uur

* Toegang gratis

Ja